Op zoek naar kerstcuriositeiten.
Op zoek naar kerstcuriositeiten. Janneke Hek

'Blij dat er gewinkeld kon worden'

30 november 2020 om 16:42

Kerstmarkt bij Dorcas

WOUDENBERG Snuffelen tussen kerstlampjes, kaarsen en kerstballen. De jaarlijkse kerstmarkt van de Dorcaswinkel in Woudenberg trok over twee dagen verspreid een breed publiek. Met in achtneming van de RIVM-maatregelen kon de kringloopwinkel op 26 november weer open na een wekenlange sluiting.


Zowel medewerkers als bezoekers waren zichtbaar blij dat er weer gewinkeld kon worden bij Dorcas. Er was een duidelijke looproute aangegeven, gereinigde winkelkarren en iedereen werd gevraagd om een mondkapje te dragen.


Kerststallen konden rekening op interesse van potentiƫle kopers, ook een speelgoedkerststal voor kleine kinderen werd meegenomen. En de kerstballen werden door menigeen aan een nauwkeurige inspectie onderworpen, kleur en formaat waren duidelijk belangrijk. Zingende kerstmanpoppen, kerstengelen en rendierkoppen ontbraken niet.


Wel werd opgemerkt dat normaalgesproken de kerstmarkt bij Dorcas wat uitgebreider leek te zijn. Door de breed opgezette kerstmarkt in diverse gedeelten van het gebouw ontbrak hier en daar de typische kerstsfeer.


Ook in het kringloopgedeelte werd uitgebreid bekeken wat het nieuwe aanbod is van Dorcas. De sluiting vanaf half oktober had te maken met de corona-crisis. Op donderdag 26 en zaterdag 28 november hield Dorcas de kerstmarkt. Hierna gaat de kringloopwinkel op de reguliere tijden, donderdags van 9.30 uur tot 14.30 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 14.30 uur.


Op 19 december is de laatste dag van 2020 dat de winkel geopend is. Vanaf 7 januari 2021 opent Dorcas de deuren op hun locatie aan de Maarsbergseweg 25a weer.