Nieuw Klompenpad vernoemd naar Frans ter Maten

9 november 2020 om 16:04

WOUDENBERG Er is weer een nieuw Klompenpad geopend. Het Termatenpad bij Woudenberg en Leusden is vernoemd naar Frans ter Maten, oud-directeur van Landschap Erfgoed Utrecht en bedenker van de klompenpaden. Vrijwilligers, de gemeentes Leusden en Woudenberg, de Provincie Utrecht, partners en Landschap Erfgoed Utrecht zijn ontzettend blij met het Klompenpad. ,,We hopen dat veel mensen het de komende tijd gaan ontdekken.”

Het Termatenpad loopt door het buitengebied van Leusden en Woudenberg, de plek waar Frans ter Maten is geboren en getogen. Het Klompenpad loopt onder andere langs Landgoed Den Treek, de Woudenbergse Grift en Ridderhofstad Geerestein. Ook doet het pad een aantal plekken van de jeugd van Frans ter Maten aan. Zo ging hij als kind naar het openbare schooltje naast de Bewaarschool en logeerde hij vaak bij zijn opa in Post 43, een oud wachtershuisje.

Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Samen met vrijwilligers, diverse particuliere grondeigenaren, de gemeentes Leusden en Woudenberg, Provincie Utrecht, Waterschap Vallei en Veluwe, Staatsbosbeheer en de Nationale Postcode Loterij is dit nieuwe Klompenpad gerealiseerd. Het Termatenpad is het 131e Klompenpad.

Het Termatenpad start tegenover het Wachtershuisje Post 43, Leusbroekerweg 6, Leusden. De afstand is 13,5 kilometer. Een overzicht van alle Klompenpaden is te vinden op www.klompenpaden.nl. De folder van het Termatenpad is ook verkrijgbaar bij de VVV in Amersfoort en Leusden.