Streep door Open Monumentendag

15 juni 2020 om 12:38

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg heeft in overleg met de Stichting Oud Woudenberg en de gemeenten Renswoude en Scherpenzeel een streep gezet door Open Monumentendag 2020. De Open Monumentendag zou hebben plaatsgevonden in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 september.

Begin dit jaar startte de werkgroep Open Monumenten Dag (OMD) Woudenberg met de voorbereidingen en de uitwerking van het thema voor 2020: 'Leermonument'. Inmiddels zijn vanwege de coronacrisis alle evenementen tot 1 september verboden. ,,En het is nog onzeker hoe de tijd er daarna dan uit zal zien'', licht de gemeente toe. ,,Daarom hebben we besloten Open Monumentendag dit jaar af te gelasten. De toegang tot de vaak krappe monumenten is niet volgens de richtlijnen te regelen en het rondleiden van grotere groepen lastig uitvoerbaar. ook kunne we niet instaan voor de gezondheid van vaak wat oudere vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw optreden.''

Burgemeester Titia Cnossen betreurt het dat het besluit moest worden genomen. ,,Het is jammer dat Open Monumentendag dit jaar niet kan plaatsvinden. De ideeën lagen al op de plank en zoals altijd was onze werkgroep voortvarend aan de slag. Maar ieders gezondheid en veiligheid is nu het belangrijkste. Zowel van de vrijwilligers als van de bezoekers. Daarom is nu het enige wijze besluit de dag af te gelasten.”


't Schilt biedt jeugd 'Zomer Challenge'

WOUDENBERG Tennisvereniging ‘t Schilt in Woudenberg biedt deze zomer tennis en/of padel voor de jeugd tot 18 jaar die bijvoorbeeld een zomerstop hebben van hun eigen sport of kennis willen maken met tennis en/of padel.

,,De Zomer Challenge is een compact lidmaatschap van vier maanden in de maanden juni, juli, augustus en september waarbij de jeugd overdag vrij kan tennissen en/of padellen wanneer het hen uitkomt. Daarnaast krijgen de spelers voor de zomervakantie 3 tennislessen of padeltrainingen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer en mogen zij vrijblijvend meedoen aan de Clubkampioenschappen in september.'' Deelnemers kunnen zich uiterlijk inschrijven tot 20 juni. Kosten zijn € 29,-. Meer informatie op www.tvtschilt.nl en via 033 2862677 of info@tvtschilt.nl.


VoorleesExpress
zoekt voorlezers

WOUDENBERG Bibliotheek Eemand zoekt onder meer in Woudenberg vrijwilliegers die die wekelijks willen voorlezen aan kinderen die thuis mindertoegang hebben tot taal. Het voorleze kan ook digitaal. De voorlezers maken uit van de VoorleesExpress, een project waarbij vrijwilligers voorlezen aan kinderen van 3 tot 8 jaar die risico lopen op een taalachterstand. Door op een interactieve manier voor te lezen, wordt de taalontwikkeling bij het kind gestimuleerd. Wie geïnteresseerd is en zich aan wil melden of meer informatie wil kan contact opnemen met Jessica Jager voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl. Meer info op www.voorleesexpress.nl.