Scherpenzeels voetbalteam in finale toernooi Nijmegen

Scherpenzeels voetbalteam in finale toernooi Nijmegen

NIJMEGEN Zaterdag 29 juni stond het Scherpenzeelse team FC Badeend in de finale van het 6x6 Cruyff Court toernooi in Nijmegen. Het avontuur van de mannen begon met het winnen van het door JOS georganiseerde lokale 6x6 Cruyff Court toernooi op 3 april.

Hierna ging het team door naar Zevenaar, waar ze tweede wisten te worden. Omdat ze de Respect Award wonnen mochten ze door naar de halve finale in Almere.

Ook hier werden ze tweede, maar ze wederom de Respect Award ontvingen en zo door mochten naar de finale in Nijmegen.

In Nijmegen waren drie Cruyff Court velden geplaatst voor de finale waaraan 10 jongens- en 10 meisjesteams uit het hele land meededen.

VLAG Met de Scherpenzeelse vlag kwam het team, dat bestaat uit Ramon van Bennekom, Boaz de Groot, Jop van Essen, Cas Lagerweij, Benjamin van Leeuwen, Ruben Lokhorst, Nick Blauwendraad en Lars van Doorn, tijdens de officiële opening het hoofdveld op. Hierna volgde de warming-up en konden de wedstrijden beginnen.


AANMOEDIGEN Waarnemend burgemeester van Scherpenzeel Harry de Vries woont in Nijmegen en kwam de Scherpenzeelse voetballers persoonlijk aanmoedigen.

Ondanks deze support wisten de mannen niet alles te winnen. Van de 5 gespeelde wedstrijden werden er 2 gewonnen en 3 verloren.

FINALE Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt. Helaas geen prijs voor FC Badeend, maar wat een topprestatie van dit team dat ze deze finale wisten te bereiken.

Woudenberger pakt brons op EK Obstacle Course Racing

WOUDENBERG Woudenberger Dooitze Dijkstra van Team Hang On the Netherlands heeft tijdens het Europees Kampioenschap obstacle course racing in Gdybia, Polen het brons gepakt op de short course age 35-39 jaar.

Het was ook de eerste keer dat hij zich had gekwalificeerd had voor het EK. De short course bestond uit 7 kilometer hardlopen met 300 hoogtemeters en ruim 45 ‘obstacles’. Dijkstra moest alleen de Bulgaar Krauchanka en de Pool Szcepaniak voor laten gaan.

GECONCENTREERD ,,Ik had totaal het niet in de gaten dat ik derde lag, omdat ik zo geconcentreerd met mezelf bezig was. Pas toen ik over de finish kwam, hoorde dat ik brons had’’, vertelt Dijkstra.

DAMESTEAM Bij de dames kwam de Woudenbergse Renske van der Haar uit in het eerste Nationale damesteam binnen de categorie Elite.

Samen met de dames Sandra van Dijk en de tweevoudige Europees kampioene bij de meisjes 13-17 jaar, wisten ze het 10e Elite team van Europa te worden.