[p] voorpagina

p voorpagina

Wethouder Marleen Treep gaf aan dat dit aanbod in Woudenberg heel laag is. Het college heeft zich bij het vaststellen van de inkomensgrenzen dan ook gebaseerd op de koopprijzen van het huidige Woudenbergse aanbod. Dat sluit echter niet aan bij de verordening en de grote vraag naar goedkope koopwoningen van 200.000 euro.

Het college wil met de inkomensgrens van 60.000 euro ook voorkomen dat de mensen tussen 50.000 en 60.000 euro inkomen buiten de boot vallen. Wanneer zij namelijk een studie- of andere lening hebben kunnen zij gemiddeld geen 270.000 euro lenen, maar zo’n 230.000 euro en in die prijsklasse is er weinig aanbod.

De SGP vroeg zich verder af of 5 tot 10 jaar niet te kort is als bestemming voor deze goedkope woningen. Het college heeft gekozen voor deze bandbreedte om een zo’n aantrekkelijk mogelijke gemeente te blijven voor projectontwikkelaars. Dus soms zal 5 jaar geleden en bij eigen grondposities eerder 10 jaar.

De doelgroepenverordening zal voor het eerst worden ingezet bij Hoevelaar 2 en het Julianaplein.

Proef Woudenberg op zaterdag 13 juli

WOUDENBERG De Stichting Proef Woudenberg verzorgt op zaterdag 13 juli voor de zevende keer Proef Woudenberg. Deze zevende editie vindt van 17.00 tot 21.00 uur plaats in de Dorpsstraat.

,,Tijdens de proef presenteren ondernemers uit Woudenberg en omstreken heerlijke gerechten en specialiteiten'', vertelt Lia van de Beek. ,,Deze hapjes zijn door iedereen te proeven door muntjes te kopen. En natuurlijk zijn drankjes binnen handbereik.'' Kinderen zijn niet vergeten, benadrukt Van de Beek. ,,Voor hen zijn er speciale hapjes en om fijn te kunnen spelen zijn er ook springkussens.'' Het evenement groeit elk jaar. ,,We verwachten rond de 3000 bezoekers. Door alle sponsoren die ons jaarlijks een warm hart toedragen kunnen we dit mogelijk maken.'' Meer info op de Facebookpagina van het evenement.

Buitenschilderweek

WOUDENBERG Tot en met vrijdag 12 juli vindt de jaarlijkse buitenschilderweek plaats. Beeldend kunstenaars en fotografen, zowel amateurs las professionals, kunnen in groepsverband in Leusden en Woudenberg landschappen, stadsgezichten en dergelijke op papier of doek vast leggen.

Deelname is gratis. Aanmelden van te voren is niet nodig. Iedereen die plezier heeft in het schilderen is welkom. Start: Iedere morgen tussen 10.00 en 10.30 uur verzamelen op de 2de etage van het Cultuurhuis in Woudenberg, Dorpsstraat 40. Om 10.30 uur vertrekken de deelnemers aar de locatie van die dag en kan het schilderen beginnen. Geschilderd wordt iedere dag tot ongeveer 16.00 uur.

Vrijdagmiddag 12 juli wordt het gemaakte werk besproken Deelnemers dienen zelf het benodigde materiaal mee te brengen zoals een doek, papier, verf, een veldezel, een lunchpakket, iets te drinken en eigen vervoer. Informatie is te verkrijgen bij: Carel Wiggerman, 033-4944254 / 06 2160 2832.