Gewoon Gerralda heeft haar deuren geopend

SCHERPENZEEL Na een jaar van bouwen heeft het oude pand 'Werner' in het centrum van Scherpenzeel nieuw leven gekregen. Ruim een jaar geleden, in juni 2018, ontvingen Ad en Gerralda van Vreeswijk de sleutels van het winkelpand aan de Dorpsstraat 157.

Na de sluiting van Werner in 2008 heeft het pand 10 jaar te koop gestaan. Het woonhuis aan de achterzijde is compleet gesloopt en opnieuw opgebouwd. De winkel aan de voorzijde moest grondig gerenoveerd worden. ,,Dit alles om uiteindelijk vooral de droom van Gerralda in vervulling te laten gaan, een eigen winkel'', vertelt Ad van Vreeswijk. ,,Niet voor niets was er een winkel benodigd gezien de grootse ambities van Gerralda. Van koffie drinken met iets lekkers erbij, woonaccessoires verkopen tot complete inrichting in een 3D model van huizen en kantoorpanden. We zijn super blij en dankbaar dat we op deze plek verder mogen bouwen waar al zoveel historie is geschreven door de familie Werner.'' Om deze reden zijn ook diverse karakteristieke elementen uit het oude woonhuis behouden en opnieuw aangebracht in de winkelruimte, zoals de oude ijsseltjes van de schoorsteenmantel. ,,Gewoon Gerralda biedt gewoon wat u nodig heeft'', zeggen de twee ondernemers. ,,De lat ligt hoog maar de drempel is laag! Het draait bij Gewoon Gerralda om kwaliteit en relatie. Kom de sfeer proeven.''

De samenstelling en inrichting van de winkel is volgens het wteetal uniek in deze branche. ,,Hier krijg je het gevoel van thuis komen.'' De winkel en coffeecorner zijn geopend van woensdag tot en met zaterdag. De openingstijden zijn online te vinden.