De cursistenexpositie is sinds 1 juli te zien in het Cultuurhuis.
De cursistenexpositie is sinds 1 juli te zien in het Cultuurhuis. Hannie van de Veen

'Samen bezig zijn werkt inspirerend'

Expositie
Kleurrijk Talent

WOUDENBERG Tijdens de zomerse cursistenexpositie exposeren cursisten van Kunst en Cultuur vanaf 1 juli werk dat ze in het afgelopen jaar hebben gemaakt. Van elke cursist is er een werkstuk te zien. Verschillende docenten zijn vertegenwoordigd. De expositie is zowel qua thema's als qua technieken zeer gevarieerd. Olieverf, acrylverf, inkt, kleurpotlood, glas, textiel, origami en borduren zijn gebruikt. Ook de portretschildercursus van José van Zuijlen is te zien en is er veel werk van leerlingen van Nanda van der Peut (textiele werkvormen) en glaskunstenares Krista Israel. Een deelneemster van het kinderatelier op woensdagmiddag, Roos Vos, maakte van vilt een grote vuurtoren.

Er is geen keramiek of fotografie te zien. Teken- en schilderdocenten Angela van Iersel en Esther van Veldhuizen coördineerden de inrichting van de expositie. Een officiële opening is er niet, maar er is wel een afsluitende open avond op 6 september van 19.00 tot 21.00 uur, waarbij de cursussen van het nieuwe seizoen gepresenteerd worden en ook de ateliers bekeken kunnen worden. Inschrijven is dan ook mogelijk. Er zijn aparte kindercursussen en het kinderatelier op woensdagmiddag. Naast het open atelier op dinsdagochtend onder leiding van Esther van Veldhuizen komt er op vrijdagmiddag een open atelier voor jongeren vanaf 13 jaar onder leiding van Angela van Iersel. Jongeren krijgen dan geen les, maar wel begeleiding en kunnen experimenteren met allerlei materiaal.

Angela: ,,Mixed Media is erg leuk. Dan combineer je verschillende materialen. Door samen bezig te zijn inspireer je elkaar." Ook zijn er cursussen, zoals yoga, meditatie, blokfluit, weerbaarheid. Alle cursussen staan in de nieuwe brochure die in het Cultuurhuis ligt.

Mensen van het Studiecentrum komen vast een kijkje nemen