Alle deelnemers aan de Clubkampioenschappen van Longa gingen met elkaar op de foto. Longa

Clubkampioenschappen Longa

8 juli 2019 om 14:44

Recordaantal deelnemers

WOUDENBERG Ruim 120 turnsters en turners van Longa kwamen zaterdag 6 juli in actie tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Een record aantal deelnemers voor deze Woudenbergse Gymnastiekvereniging. Binnen dertien verschillende categorieën werd er gestreden om de medailles. Gijs Jongbloed, Femke Kroon, Nienke Sinkeldam en Fleur van Haandel mochten zich aan het einde van de dag de nieuwe Clubkampioenen noemen.

De recreatieturnsters lieten ook dit jaar weer zien hoe hard ze hebben gewerkt voor deze wedstrijd. In de categorie R1 ging het goud naar Febe Treur en won Salomé van der Hoef het zilver. Jospehine Mondelears en Leah Lindehout werden gedeeld derde. Nika Bos en Eryn Fitzpatrick wonnen de 4e en 5e prijs. In de categorie R2 was Esmeralda Valiëva de beste turnster. Anne-Lotte Veldman werd 2e. Het brons werd gewonnen door Jordan Burghoorn en Louise van Jaarsveld. Nienke van Dieren won de 4e prijs.

In de categorie R3A kreeg Joleyn Staal het goud omgehangen. Zij werd gevolgd door Julia Reijersen van Buuren (zilver) en Yeal den Outer (brons). Imam Abarkan en Daisy van der Steeg kregen een medaille voor de 4e en 5e plaats. Femke Kroon werd de winnaar in de categorie R3B. Zilver was er voor Maria Schmidt en Madelijne de Ruiter ging met brons naar huis. Rosalie Jansen werd 4e.

Ieder jaar melden zich ook meer jongens aan de start. Ook vandaag wisten zij indruk te maken met stoere turnmoves. Gijs Jongbloed won het goud bij de jongens B. Siem Dommering kreeg zilver omgehangen en Myka de Waert won brons. Bij de jongens A wisten Jochem van Dolder, Nathan van Ginkel en Luuk van Keulen voor een spektakel te zorgen. Zij eindigden alle drie op de eerste plek. Bart Hazeleger werd 2e en Ruan van Egmond 3e. Ook bij de jong talent meisjes was er een gedeelde eerste plek voor Nina Akkili en Amé de Ridder. Benthe van Ginkel kreeg het zilver omgehangen en Kira de Wit won de bronzen medaille.

Voor de selectieturnsters was dit de afsluiter van het seizoen en een mooie gelegenheid om nieuwe elementen te turnen. Bij de verplichte oefstof D3 was het goud voor Nienke Sinkeldam. Milou van Wijnbergen en Lisa Veldhuizen wisten het zilver en brons te bemachtigen. Bij D2 won Sophie Veldhuizen en was het zilver voor Rachel van Vugt. Iris van Barneveld werd 3e gevolgd door Brianna Wittenberg die de 4e prijs won.

Loulou van Lambalgen mocht in de categorie D1/N4 op het hoogste podium plaatsnemen. Carlijn Kwakernaak won zilver en Bente Driessen brons.

Bij de keuzeoefenstof divisie 6 was het Fleur van Haandel die goud won. Noor Veenendaal en Robin Hoogvliet turnden zich naar zilver en brons. Anne van de Essenburg werd eerste bij divisie 4/5, gevolgd door Maud de Man die 2e werd. Nadine Willigenburg werd 3e. Bij divisie 2/3 was Madelon van der Heijden de beste turnster

Cynthia Koutsouradis won zilver en er was brons voor Joosje den Hertog. Ook de deelnemers die geen medaille wonnen hebben het fantastisch gedaan.

Voor het tweede jaar was Molenbeek Makelaars de hoofdsponsor van de Longa Clubkampioenschappen. Ook Autobedrijf Te Grotenhuis was weer van de partij en leverde een auto waar de leden van de springgroep overheen sprongen. Het lijkt misschien simpel, maar daar komt een heleboel training bij kijken!

Maar voordat zij dat deden, namen de selectieturnsters met een prachtige demo afscheid van Gerarda de Man. Zij is zeven jaar lang bestuurslid selectie geweest en heeft heel veel turnsters zien binnenkomen en zien groeien in hun sport. Gelukkig blijft ze voor juryzaken nog wel verbonden aan de vereniging.

De prijsuitreiking werd, traditiegetrouw, gedaan door wethouder Pieter de Kruif. Hij roemde het hoge niveau waarop Longa turnt en de altijd enthousiaste inzet van alle trainers en vrijwilligers. Longa kijk terug op een zeer geslaagde dag.