Willem van der Goes in actie.
Willem van der Goes in actie. SVW

Nieuwe clubkampioenen bij SVW

Lauren Teunissen en Nino van Dijk


WOUDENBERG Schaats Vereniging Woudenberg hield zaterdag 16 februari haar clubkampioenschap op de Vechtsebanen georganiseerd, een jaarlijks hoogtepunt in de vereniging.

Al maanden zijn de leden van SVW bezig zicht voor te bereiden op deze kampioenschappen. Onder mooie omstandigheden en een perfecte ijsvloer ging iedereen de strijd aan.


Bij de jongste jeugd werden Maaike van Ooien en Jelle van Wikselaar kampioen, bij de pupillen mochten Marit Kok en Ingvar van der Linde de gouden medaille ontvangen. Daarna was het de beurt aan de junioren categorie├źn en werd er op het scherpst van de sneden gestreden.

Bij de meisjes C was Lauren Teunissen het snelste en bij de jongens C Ruben Pekkeriet Bij de B junioren heren trok Job van de Wikselaar aan het langste einde en bij de dames B deed Mijke Theunissen dat Bij de junioren A was het ongekend spannend tussen de twee huizenhoge favorieten Daan Theunissen en Willem van der Goes, uiteindelijk mocht Willem deze keer de gouden medaille winnen.


SENIOREN Bij de senioren stond er geen maat op Nino van Dijk en werd hij afgetekend kampioen, bij de dames werd Rikst van der Helm kampioen. Als laatste waren de clubiconen aan de beurt in de master klasse. Uiteindelijk waren Wim Verbeek bij de mannen en Manon van de Vliert bij de vrouwen de nieuwe clubkampioenen. Daar moesten zij diep voor gaan deze keer, door mannen als Henk Boom, Henk Haanschoten, Wim van Dorland, Jan Kramer, Gert Heslenfeld en Holger Peeters achter zich te laten. Al met al kan SVW terugzien op een uitstekend georganiseerd kampioenschap