De Woudenbergse volleybaldames in actie tegen Setash. Vallei Accountants/Dames 1

Winst door degelijk spel

18 februari 2019 om 10:11

Woudenbergse volleybaldames verslaan Setash

WOUDENBERG Zaterdag 16 februari wist Vallei Accountants/Dames 1 weer vier punten te pakken door met 3-1 te winnen van Setash D1. Bij de uitwedstrijd hadden de dames eerder dit seizoen verloren met 3-2, wat al aangaf dat dit een gevaarlijke tegenstander kon zijn.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

Woudenberg begon goed aan de wedstrijd. Dankzij sterke servicedruk werd de tegenstander goed onder bedwang gehouden en werden er veel directe punten gescoord. Ballen die wel terugkwamen, werden in de rallypass goed opgevangen waardoor Woudenberg met de eigen aanval alsnog het punt wist te pakken. De set werd gewonnen met 25-14.

BEREKEND In de tweede set kwam er een andere spelverdeelster in bij Setash. Van de vorige wedstrijd wisten de dames nog dat er toen veel punten waren gescoord met door getikte ballen van deze spelverdeelster. Libero Kim was goed berekend op deze ballen en zodoende kon de spelverdeelster geen verschil maken. Woudenberg won met 25-18.

De derde set veranderde de opstelling van de tegenstander opnieuw. De Woudenbergse basis bleef echter onveranderd en had nog altijd de overhand. Het spel bleef degelijk terwijl Roseanne Bos in de tweede set erin was gekomen om Carina Den Ouden rust te geven. De derde set werd binnengehaald met 25-13.

REDELIJK Set vier zakte het spel aan Woudenbergse kant weg. Terwijl de dames redelijk begonnen, konden zij moeizaam wegkomen bij Setash. Halverwege de set had de spelverdeelster van Setash haar tactiek aangepast. In plaats van korte prikballen, legde zij de ballen nu in de hoeken van het achterveld neer. Dit kostte punten, waardoor Setash de voorsprong pakte. Uiteindelijk kreeg Woudenberg geen grip meer op de set en verloor met 21-25.

CONCENTRATIEVERLIES ,,Het was op zich een goede wedstrijd vandaag. De laatste set was helaas minder, terwijl de eerste drie sets de dames degelijk spel hebben laten zien. Door concentratieverlies is de set verloren gegaan en dat is jammer. Desondanks wel vier verdiende punten”, aldus coach Harry Kenter.

Het duurt weer even voordat de dames van Vallei Accountants opnieuw in actie komen. De eerstvolgende wedstrijd wordt uit gespeeld in Wageningen, tegen Scylla D2 om 18:30 in sporthal De Vlinder.