Overtuigend spel Volleybaldames 1

29 oktober 2018 om 12:30

WOUDENBERG Afgelopen week stonden er twee wedstrijden op het programma voor Dames 1 van Woudenberg. De eerste was de bekerwedstrijd tegen promotieklasse-team Auto van Oort/Rebelle Dames 1. Woudenberg had een sterk begin met veel servicedruk. Zowel aanvallend en verdedigend werd goed gespeeld en de eerste set werd binnen gehaald 25-12. Na het goede begin lieten de Woudenbergse dames helaas de druk iets te veel los. De tegenstander maakte daar goed gebruik van en wist uiteindelijk met 1-3 te winnen.

Zaterdag speelde Vallei Accountants/Dames 1 de eerste thuiswedstrijd van deze competitie tegen AETOS D3. De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Laura Moraal en Hendi de Greef op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als Libero.

In de eerste set ging het spel gelijk op en wist Woudenberg nog niet 'weg te lopen'. Met sterk verdedigend werk wisten de dames echter overhand te krijgen en kon aanvallend de voorsprong gepakt worden. De set werd gewonnen met 25-20. Tijdens de tweede set ging het moeilijker. Er waren meer eigen fouten in het spel en de tegenstander wist hierdoor een kleine voorsprong te pakken. De set was voor AETOS met 25-27. In set drie wisten de dames de spanning iets van zich af te gooien. De druk werd weer op de tegenstander gelegd en deze kwam hier niet onderuit. Met voldoende ademruimte won Woudenberg met 25-15.

AETOS beet zich vast in de vierde set. Via de servicedruk wist Woudenberg grip te houden op de set en bleven de dames het bovenliggende team in de rally. De set werd gewonnen met 25-22.

Coach Harry Kenter kijkt tevreden terug op de 3-1 overwinning. ,,We hebben goed als team gespeeld waarbij iedereen haar niveau heeft weten te halen. We waren sterk in de rally en met de service hadden we goede druk op onze tegenstander." De volgende wedstrijd is op 3 november in Otterlo tegen BSVO D1 om 15:00.