De herenvolleyballers van Woudenberg wonnen van overtuigend van mummer laatst, Olhaco. John Haket

´Als je iets verslapt verlies je een set'

29 oktober 2018 om 14:03

Derde thuisoverwinning Focus4U

WOUDENBERG In een goed gevulde sporthal de Camp de volleyballers van Woudenberg afgelopen zaterdag tegen de nummer laatst Olhaco met 3-1 gewonnen.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Vincent Schotanus en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg begon goed aan de wedstrijd. Olhaco werd via een sterke serviceserie van Thomas Moraal onder druk gezet en al snel stond er een 11-5 voorsprong op het scorebord. Maar een sterke sprongservice bracht Olhaco weer terug tot 11-10. Woudenberg herstelde zich goed en ook Vincent Schotanus had een sterke service reeks waardoor de voorsprong weer 4 punten bedroeg (18-14) en dit werd niet meer uit handen gegeven; 25-20.

In de tweede set kwam Olhaco snel op een voorsprong 3 punten en die kloof leek moeilijk te overbruggen, maar Woudenberg kwam hard knokkend terug tot 18-18. Hierna werd de servicedruk door Jan Pieter Kooy en Thomas Moraal opgevoerd en werd met 25-20 gewonnen.

Ook in de derde set keek Woudenberg al snel tegen een achterstand aan, maar deze keer kon die achterstand niet meer worden ingelopen en de bezoekers uit Hoogeveen wonnen met ruime cijfers; 17-25. Via een paar goede opslagen van Rik Blokhuis kwam Woudenberg al snel op een 5-0 voorsprong. Die voorsprong bleef en de set werd gewonnen met 25-21.

,,Ook dit is weer een heel mooie overwinning”, aldus coach Arnoud Holl. ,,We hebben nu drie wedstrijden gespeeld, allemaal thuis, en drie keer gewonnen. Maar we moeten er echt hard voor werken. Als je dan iets verslapt verlies je een set. We hadden vandaag wat meer moeite om op linksvoor te scoren, maar dat heeft spelverdeler Rik Blokhuis goed opgelost door veel meer snel door het midden te spelen. Vooral Thomas Moraal kon daardoor veel scoren. 12 punten uit 3 wedstrijden is heel erg mooi, maar we moeten het wel in het juiste perspectief zien: we hebben de onderste twee nu al gehad. Maar vanaf volgende week krijgen we allemaal tegenstanders die hoger op de ranglijst staan. Te beginnen bij de nummer 3 Set-Up in Ootmarsum.´´