29 oktober 2018 om 12:02

Woudenbergse korfballers met nederlaag de zaal in

WOUDENBERG Voor de laatste veldwedstrijd van het jaar mochten de Woudenbergse korfballers afreizen naar Mijdrecht om het op te nemen tegen Atlantis.

Met Coen Lieftink op de plek van de ontbrekende aanvoerder Jan-Jaap de Bart kon Woudenberg in de beginfase goed meekomen met Atlantis. Een benutte vrije bal en een mooie korte kans brachten de stand op 3-3. Hierna wist het team uit Mijdrecht het eerste gaatje te slaan. Mede door vier damesgoals werd het gaatje op vijf gebracht. Hoog tijd voor coach Wessel Hengeveld om in te grijpen; twee heren werden van vak gewisseld. Deze tactische wisseling zorgde ervoor dat Woudenberg met een kleinere achterstand kon gaan rusten; 11-8. Na de rust bracht Atlantis met opnieuw een damesgoal het verschil op vier doelpunten. Nadat Merle ten Ham van afstand raak schoot, ging Atlantis door. Een run van vier doelpunten zorgde ervoor dat het erg lastig ging worden voor de geel-zwarten om nog een positief resultaat te boeken. Herbert van den Belt kwam in de ploeg om voor meer aanvallende dreiging te zorgen, maar wat volgde was een slordige fase aan beide kanten. Richting het einde van de wedstrijd werd er over en weer nog wat gescoord, wat de eindstand op 21-14 in het voordeel van Atlantis bracht. Komende week heeft de selectie een week rust, waarna zij vol aan de bak gaan ter voorbereiding op het zaalseizoen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is de oefenwedstrijd tegen Exakwa. Het tweede team start om 17:35 uur, waarna om 18:45 uur het eerste team zal starten.

DAWO onderling

WOUDENBERG Saan Bouw staat alleen aan kop. door een mooie overwinning op Jaap Veld. Leo van Raaij speelde remise tegen Erris van Egdom, maar had in het eindspel de winst kunnen pakken, maar gaf te snel remise.Wim Putman haalde een verdienstelijke puntendeling tegen Hennie van Lambalgen. Uitslagen op www.dewoudenberger.nl