Verslagenheid bij Scherpenzeel, feest bij NSC na weer een doelpunt. De Nijkerkers wonnen met met 2-6.
Verslagenheid bij Scherpenzeel, feest bij NSC na weer een doelpunt. De Nijkerkers wonnen met met 2-6. Guido de Boer

'Hier zijn alleen maar verliezers'

29 oktober 2018 om 12:44

Ceyar en Ouaddouh te laat, NSC wint

Jurre Jochemsen

SCHERPENZEEL Het verhaal van de dag op De Bree-Oost was niet de ruime nederlaag die Scherpenzeel tegen koploper NSC leed. Nee, dat was het drie minuten te laat komen van 'sterspelers' Tevfik Ceyar en Ismail Ouaddouh. Of de trainer had getwijfeld de zaken door de vingers te zien? ,,Nee, geen moment." NSC won met 2-6.

Op het wedstrijdformulier voorafgaande aan de wedstrijd leek er een foutje gemaakt te zijn. De twee aanvallers, dit en het afgelopen seizoen al zo vaak van waarde voor de blauwwitten, stonden bij de reserves. Daar moest wat aan de hand zijn. Dat bleek al gauw; ze waren te laat voor de wedstrijdbespreking. Niet meer dan vijf minuten, maar toch. Hoofdtrainer Dik Peters van Ton liet na afloop van de kansloze onderneming weten geen moment te hebben getwijfeld ze wél in de basis te zetten. Daardoor stonden Mike Maas en Danny Stomphorst bij de eerste elf. Die werden echter na een kleine veertig minuten gewisseld, ten faveure van Ceyar en Ouaddouh. Dat ging niet zonder de nodige scheldpartijen. Met fikse krachttermen richting de trainer liepen ze richting kleedkamer na hun wissel. ,,Dat heb ik niet gehoord, dat moet achter de dug-out zijn gebeurd", zo zei Peters van Ton. ,,Feit is dat dit alles nog wel even nabesproken wordt dinsdag bij de training."

Bij NSC was Eyup Terlemez de grote man met drie goals, verder scoorde Rik Doppenberg eenmaal en was Yordi Grovenstein twee keer doeltreffend. Toen het na de thee 0-6 stond, deed Ouaddouh twee keer wat terug. In de slotfase kreeg Ali Edan nog rood (zijn tweede gele was een oliedomme schwalbe) en werd NSC'er Jonas Katshima met rood heengewezen (gestrekt been). Het woord was na afloop aan de hoofdtrainer. ,,Afspraak is bij mij afspraak en tijd is tijd. De reden van hun te laat komen wil ik niet zeggen en vind ik ook niet belangrijk. Feit is dat ze de ploeg hebben benadeeld en ze weten dat ze belangrijk zijn voor ons." En dat Mike en Danny kwaad waren? ,,Dat is inherent aan het spelletje, het is ook een groot kwaliteitsverschil met die andere twee... Zeker is dat deze dag alleen maar verliezers kent. En of ik nog naar het Oktoberfest hier in de kantine ga? Nee, daarvoor zit ik niet in de juiste stemming, ik ga naar huis. Dinsdag gaat het verhaal hier verder..."

[Doelpuntenmaker Scherpenzeel: Ismail Ouaddouh 1-6 en 2-6.