,,Met een groepje vrienden speelde ik op de basisschool in de pauze 'Tweede Kamertje''', vertelt Frans Hazeleger.
,,Met een groepje vrienden speelde ik op de basisschool in de pauze 'Tweede Kamertje''', vertelt Frans Hazeleger. SGP intern

Woudenberger derde op de lijst

29 oktober 2018 om 14:25

'Doel is om zetels te behouden'

Joke van der Heide

WOUDENBERG Woudenberger Frans Hazeleger staat op de derde plaats van de SGP-verkiezingslijst voor de Provinciale Staten verkiezingen van 20 maart. Frans is vanaf 2012 al lokaal actief in de gemeenteraad.

INTEGRITEIT Dat is bijzonder, want toen hij hiermee begon was hij net 16 jaar. Hij was trouw aanwezig bij iedere commissie- en raadsvergadering om verslag hiervan te doen. Vanaf zijn 17e stond hij op de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en vanaf zijn 18e werd hij plaatsvervangend commissielid. Het mooie van politiek vindt hij dat je iets voor de samenleving kan betekenen. Het mooie van zijn partij vindt hij dat de SGP realistische politiek voert op grond van de Bijbel met oog voor financiën én daarnaast staat voor betrokkenheid, betrouwbaarheid en integriteit. Dat laatste is op provinciaal niveau bij partijen een issue.

Zijn interesse voor de politiek is al gewekt op de basisschool. ,,Wij hadden een meester in groep 7 die ons enthousiast maakte. Met een groepje vrienden speelde ik in de pauze 'Tweede kamertje'." De kans dat hij zelf in de Tweede Kamer een rol zal spelen schat Frans niet zo groot in. Hij zit nu in het laatste jaar van zijn studie Theologie en wil daar wat mee gaan doen. ,,Het zou wel mooi zijn als ik het kan blijven combineren met de politiek", zegt hij.

De stap naar de provincie heeft hij twee jaar geleden al gemaakt, toen hij werd aangenomen als fractiemedewerker van de provinciale SGP-fractie. ,,Dit is een baan voor 16 uur, die ik naast mijn studie doe. Ik ondersteun de vier andere fractieleden in hun werk en schrijf adviezen over de onderwerpen die in de Staten op de agenda staan." De volgende stap hangt af van het verkiezingsresultaat. De SGP heeft de vorige Statenverkiezingen gewonnen en is van 1 naar 2 zetels gegaan. Het doel voor de komende verkiezingen is om de twee zetels te behouden.

N224/N226 Frans vertelt dat de gemeente Woudenberg verschillende keren wordt genoemd in het verkiezingsprogramma. Zo wordt er aandacht gevraagd voor verbetering van de veiligheid op de N226 door het dorp en de leefbaarheid langs de N224. De SGP wil op deze provinciale weg investeren in maatregelen om geluidshinder tegen te gaan. ,,Binnen de provincie Utrecht is de N224 bekend als weg waar het probleem van geluidshinder groot is. Met de komst van plan Hoevelaar wordt het probleem alleen maar groter", aldus Frans. In het programma wordt ook aandacht gevraagd voor het openbaar vervoer rondom Woudenberg. De SGP is blij met de ov-verbinding naar de Uithof, maar het kan nog beter door de buslijn vaker in te zetten. De verbinding met Leersum noemt de SGP ronduit slecht. Wil je als partij iets bereiken op deze onderwerpen dan moet je ze agenderen en vervolgens geduld hebben. ,,Het duurt op provinciaal niveau veel langer dan op gemeenteniveau. Er spelen veel meer belangen, het schaakbord is veel groter. Verder moet je een beetje door hebben hoe het spel werkt en dan is het leuk als je iets bereikt", legt hij uit.