Fusieplannen Vallei Wonen

29 oktober 2018 om 15:23

'Sociale huur op peil houden'

Joke van der Heide

WOUDENBERG Vanwege strengere overheidsregels wordt het voor een kleine zelfstandige corporatie als Vallei Wonen steeds moeilijker om de volkshuisvestelijke opgave te borgen. Vallei Wonen is dan ook op zoek naar een fusiepartner.

In de raad van oktober gaf wethouder Marleen Treep als toelichting op de fusieplannen van Vallei Wonen dat er serieuze gesprekken gevoerd worden en dat er na de jaarwisseling meer bekend zal worden over de fusiepartner.
Directeur Marcel Meulen legt uit wat de reden is van dit besluit. ,,Vallei Wonen komt eind 2018 met een nieuw bedrijfsplan voor de komende vier jaar. Daarin staat wat wij willen realiseren in Woudenberg en hoe we dat willen doen. In de voorbereiding tot dit bedrijfsplan zijn wij tot de conclusie gekomen dat Vallei Wonen voor de toekomst wil borgen dat er betaalbare sociale huurwoningen in Woudenberg beschikbaar zijn en blijven voor meerdere doelgroepen. Wij willen ook dat onze huurders kunnen blijven rekenen op een goed onderhouden woning en goede dienstverlening. Door de strengere overheidsregels wordt dat steeds moeilijker. Wij kunnen dit nog beter borgen als wij gaan fuseren met een andere krachtigere corporatie."
Vallei Wonen doorloopt met het bestuur van de Huurders Belangen Vereniging Woudenberg (HBVW) het proces om tot een goede keuze te komen voor een fusiepartner. Op dit moment kan Marcel Meulen nog niet zeggen met wie Vallei Wonen gaat fuseren. Er worden met mogelijke partners nog gesprekken gevoerd. Het streven is om eind 2019 de fusie rond te hebben. Over de taak van Vallei Wonen en de gemeente om betaalbare sociale huurwoningen te realiseren en aan te bieden wil PvdA-Groenlinks in de commissievergadering van 13 november in debat.

p3