Het boek wordt overhandigd aan de Moriahoeve.
Het boek wordt overhandigd aan de Moriahoeve. Oud Woudenberg

Boek Beleef Historisch Woudenberg aangeboden aan verzorgingshuizen

30 december 2021 om 09:16 Maatschappelijk

WOUDENBERG Afgelopen dinsdag hebben de voorzitter van Stichting Oud Woudenberg, Dick Veldhuizen en de secretaris, Job van der Mijl, een rondje gemaakt langs een drietal verzorgingshuizen in Woudenberg.

Het ging hierbij om de Moriahoeve, Groenwoude en Nieuwoord. Omdat in deze huizen ook een aantal oudere Woudenbergers verblijven, leek het de Stichting een goed gebaar om aan deze huizen en compleet boek Beleef Historisch Woudenberg cadeau te doen. Het boek is door Stichting Oud Woudenberg in samenwerking met de Jumbo in Woudenberg tot stand gebracht. In 256 afbeeldingen wordt stilgestaan bij de historie – en soms ook het heden – van Woudenberg.

Dit gebaar werd bij alle drie de huizen bijzonder op prijs gesteld. Juist afbeeldingen uit het verleden kunnen bij de bewoners weer herinneringen boven halen en aanleiding zijn voor een gesprek.

De actie om de inhoud van de boeken door aankopen bij de Jumbo bij elkaar te sparen is inmiddels voorbij. Mochten mensen ondanks ruilsessies hun boek toch nog niet compleet hebben, dan kan dat worden gemeld bij Stichting Oud Woudenberg via het mailadres aanmelding@oudwoudenberg.nl. Binnenkort zullen ook nog een aantal boeken met complete kaartensetjes beschikbaar komen. Tegen betaling van 15 euro is dan een boek, inclusief alle plaatjes te verkrijgen. Ook hiervoor kan nog ingetekend worden via aanmelding@oudwoudenberg.nl. Er geldt wel op = op.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie