Afbeelding
Guido de Boer

Opnieuw hetzelfde liedje bij ineffectief Woudenberg

6 november 2021 om 19:10 Voetbal

WOUDENBERG ‘ Zo kom je dus nooit uit de onderste regionen weg’. Dat is de conclusie na de wedstrijd van Woudenberg tegen SVL. De ‘degradatiekraker’ eindigde onbeslist: 1-1.

Het is een uitslag waarmee de geel-zwarte formatie het krachtsverschil tijdens de wedstrijd niet in de score tot uitdrukking bracht. Want als scheidsrechter Van de Rest uit Dordrecht een 5-1 eindstand op het wedstrijdformulier had ingevuld, had niemand vreemd opgekeken.

Eén blik op de ranglijst zegt genoeg. Woudenberg is in deze afdeling de minst scorende ploeg. Dat is niet toevallig. Hoeveel kansen heb je nodig om tot scoren te komen? Alleen in de openingsfase al waren Mark Radstaake en Rick Staal dichtbij de openingstreffer, gescoord werd er niet. Na een goed eerste halfuur gaf de thuisclub het initiatief uit handen. De afstanden tussen de linies werden groter en de bezoekers profiteerden; 0-1. Dat Woudenberg toch met een goed gevoel de kleedkamer opzocht, dankte het aan Mark Radstaake. Hij scoorde uit een corner de gelijkmaker: 1-1.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. De thuisclub was de toonaangevende partij. De bezoekers werden onder druk gezet en opgejaagd. De kansen stapelden zich op. Sander van Keulen, Joey Kooij, Rick Staal en (invaller) Jarie van Egdom slaagden er niet in de bevrijdende treffer te scoren.

Juni 2018

En wat had Woudenberg deze wedstrijd graag willen winnen. Juist vanwege de aankondiging van deze wedstrijd op de site van SVL. ‘Matchday’ stond er, waarbij een foto stond afgebeeld uit juni 2018. Juist aan die wedstrijd wil Woudenberg niet meer worden herinnerd. Juichende SVL-spelers en treurende Woudenbergers nadat de beslissingswedstrijd om handhaving in de eerste klasse door de Langbroekers met 0-1 was gewonnen. Deze foto had de uitwerking van de bekende rode lap. Of zoals Joey Kooij na afloop zei: ,,Wat was het lekker geweest als wij nu een juichfoto hadden kunnen plaatsen. We combineren de laatste wedstrijden goed voetbal met strijd, maar we maken de kansen niet af.”

Dit was ook de strekking van trainer Jeroen Peters. Hij complimenteerde zijn ploeg met het vertoonde spel. ,,Als we zo blijven spelen, dan gaan we ook wedstrijden winnen.” Voorwaarde is dan wel dat de kansen worden benut. Want met slechts vijf treffers uit zeven wedstrijden, scoort Woudenberg op dat punt een zware onvoldoende.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie