Voetballer Mark Heimgartner krijgt een pedicure-behandeling bij Salon Uniek.
Voetballer Mark Heimgartner krijgt een pedicure-behandeling bij Salon Uniek. Bram van den Heuvel

‘Bij sport zijn je voeten de basis’

23 oktober 2021 om 14:23 Zakelijk

WOUDENBERG Zet een elftal bezwete sporters op blote voeten onder de douche en er vormt  zich al snel een bron van bacteriën, met vervelende kwaaltjes tot gevolg. Oud-profvoetballer  Mark Heimgartner (46) kan erover meepraten, maar dankzij de pedicurebehandelingen van  Salon Uniek is hij eindelijk verlost van zijn voetschimmel.  

,,Hij houdt het netjes bij”, zegt pedicure Angelique van de Werff (54) goedkeurend over haar  cliënt Mark Heimgartner, terwijl ze zijn voeten onder de spreekwoordelijke loep neemt. De  Voorthuizenaar brengt voor de derde keer een bezoek aan Salon Uniek, gevestigd aan de  Plantagelaan in Barneveld, voor een pedicurebehandeling.  

,,Ik heb eigenlijk mijn hele voetbalcarrière met voetschimmel rondgelopen”, zegt Mark. ,,Het  zag er niet uit en voelde niet prettig, dus besloot ik er uiteindelijk iets aan te doen.” 

KALKNAGELS Zo kwam de oud-profvoetballer, algemeen directeur van SportConnector  (BSO) BV en eigenaar van voetbalschool Skills2Goals bij Salon Uniek terecht, waar  Angelique wel meer sporters over de vloer krijgt. ,,Vaak staan sporters na de wedstrijd met  z’n allen onder de douche zonder slippers, waarbij ze elkaar besmetten met schimmel en  kalknagels. Veel jongens of meiden denken dat die kwaaltjes erbij horen, maar dat is  natuurlijk niet zo.”  

Met een goede voetverzorging kun je dergelijke problemen voorkomen, benadrukt  Angelique. Dat begint volgens haar bij het dragen van de juiste sokken. ,,Geen synthetische  stof, maar sokken van katoen of bamboe zodat de huid kan ademen.” Ook het regelmatig  laten verwijderen van eelt kan bijdragen aan een fijne training. ,,Zo voorkom je pijnklachten  door te veel eelt.” 

SCHONE VOETEN Ook personal trainer en oud-wereldkampioen Taekwondo Kristan van  Hierden (27) ligt regelmatig bij Angelique in de stoel, ook al woont de geboren Barnevelder  inmiddels in Amersfoort. ,,Ik vind uiterlijke verzorging belangrijk en verzorgde voeten zijn  daar onderdeel van.”  

Het feit dat hij regelmatig op blote voeten traint, maakt een goede verzorging nog  belangrijker voor Kristan. ,,Zelf kickboks ik nu drie keer per week, waarbij je dus op een mat  staat en veel met elkaar in aanraking komt. Dan is het wel zo fijn als je tegenstander schone  voeten heeft.” In zijn eigen sportschool OPUS ziet de personal trainer ook regelmatig cliënten met voetschimmel voorbijkomen. ,,Vooral mannen vinden het overdreven om regelmatig een pedicure te nemen, maar het is geen overbodige luxe.”  

WINST BEHALEN Volgens Mark kunnen naast de sporters zelf ook de verenigingen hun  steentje bijdragen op het gebied van hygiëne. ,,Er valt veel winst te behalen”, stelt hij. ,,Er wordt vooral aandacht besteed aan het voorkomen van blessures, maar persoonlijke hygiëne  is net zo belangrijk.” Dankzij het advies en de producten van Salon Uniek is de  Voorthuizenaar inmiddels van zijn voetschimmel verlost. ,,De crème en spray werken beter  dan die huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die ik eerder gebruikte. Mijn voeten zien er nu een  stuk beter uit.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie