Mw. Gelens heeft hiervoor in meerdere ziekenhuizen gewerkt.
Mw. Gelens heeft hiervoor in meerdere ziekenhuizen gewerkt. De Schans

Nieuwe huisarts in opleiding bij de Schans: ‘Verwacht een leuk en leerzaam jaar’

18 september 2021 om 14:29 Maatschappelijk

WOUDENBERG In Huisartsenpraktijk de Schans is er per 1 september een nieuwe aois gestart: Mw. Gelens. Dokter Lekkerkerker is opleider en is verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding. 

Mw. Gelens heeft hiervoor in meerdere ziekenhuizen gewerkt, met name op de afdelingen kindergeneeskunde en interne geneeskunde. Zij zal werkzaam zijn in de praktijk op maandag, woensdag en vrijdag. ,,De mens achter de klacht en het persoonlijke contact met patiënten zijn voor mij de redenen om voor het huisartsenvak te kiezen. Ik heb erg veel zin om in het laatste jaar van mijn opleiding in deze gezellige praktijk te werken en ik verwacht een leuk en leerzaam jaar te hebben.”

De huisarts in opleiding, ook wel aios genoemd, is een afgestudeerd arts en heeft vaak al meerdere jaren werkervaring in ziekenhuizen of andere instellingen op gebied van de gezondheidszorg. De aios zal gedurende 1 jaar volledig meewerken in de praktijk, waarvan er een dag per week onderwijs wordt gevolgd op de universiteit. De volledige huisartsenopleiding duurt 3 jaar. 

De aios zal zelfstandig spreekuur doen en medische ingrepen verrichten. Alles wat de aios doet zal direct, dan wel achteraf met dokter Lekkerkerker, of een van de andere huisartsen worden besproken. De patiënt heeft altijd de mogelijkheid aan te geven geen afspraak bij de aios te willen. Soms zal er een video-opname van het consult gemaakt worden om de gespreksvaardigheden te kunnen verbeteren. Dit gebeurt alleen na toestemming van de patiënt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie