In totaal zijn door een vakjury twaalf uitjes genomineerd. Leden van de ANWB kunnen vanaf deze week hun hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via de website de anwb

Andere genomineerden zijn onder meer het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, Kasteel de Haar in Haarzuilens ,  Klimbos Gooi Eemland in lage vuursche en de Amersfoortse Fietsboot Eemlijn. 

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. Dierenpark Amersfoort is genomineerd namens de provincie Utrecht.

De Weistaar is een evenementenboerderij waar tal van activiteiten mogelijk zijn, van onder meer boerengolf tot huifkar- fiets-, step-, kano  en solextochten en diverse workshops. Verder is er een landwinkel met streekproducten. In het  Kaas- en Botermuseum kunnen bezoekers alles te weten komen over de productie van deze zuivelproducten. Ook is er een spel over spreekwoorden en gezegdes.