PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Woudenberg

Personeelstekort in Woudenbergse horeca: ‘We moeten twee keer zo hard werken’

Maatschappelijk
Foto: Klaas Haitsma
6 okt 2021, 09:33
Sinds de eerste sluiting van de horeca, in maart vorig jaar, vertrok bijna een kwart van het Nederlandse horecapersoneel.
Sinds de eerste sluiting van de horeca, in maart vorig jaar, vertrok bijna een kwart van het Nederlandse horecapersoneel.
WOUDENBERG

,,Ik kan niet meer het aantal gasten draaien wat we voorheen deden”, vertelt Sandra Eppink, eigenaresse van Ribhouse Texas. De reden: personeelstekort. Verschillende horeca in Woudenberg schreeuwt, net als op andere plekken in het land, om personeel. Bij Brasserie 1885 in hotel Schimmel kennen ze het probleem ook. ,,Normaal deel je personeel in op het aantal gasten wat je hebt, nu is dat andersom. Je deelt het aantal gasten in op het personeel wat je hebt.”

Sinds de eerste sluiting van de horeca, in maart vorig jaar, vertrok bijna een kwart van het Nederlandse horecapersoneel, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook bij Theeschenkerij Eldorado aan de Griftdijk in Woudenberg moesten ze hun vaste personeelsleden laten gaan omdat ze deze niet meer konden betalen. ,,Gel..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie