.
. John Haket

Focus4u: veel vechtlust en maar 1 punt

24 februari 2020 om 10:31 Nieuws Deel je nieuws
De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen het tweede team van Orion. De uitwedstrijd was nipt met 3-2 verloren, dus Woudenberg had wat recht te zetten. Woudenberg had sinds tijden weer een fitte selectie. Ook was meetrainer Erwin Woord aan de selectie toegevoegd. De coaching werd vandaag verzorgd door Gert Hoogendoorn aangezien vaste coach Arnoud Holl herstellende was van een operatie. Gert Hoogendoorn startte met Rik van Schaaik, Jan Pieter Kooij, Pieter Vink, Wessel Terpstra, Vincent Schotanus, Ruben van Holland en Ties Haket als libero aan de wedstrijd. De opdracht was om met goede services de passing bij Orion te ontregelen en veel vechtlust in de verdediging om het aanvalsgeweld van Orion te pareren. Dit werd in het begin zeer goed door Woudenberg uitgevoerd. De strijd ging zeer gelijk op, maar twee goede serviceseries van Vincent Schotanus zorgde voor een marge van 4 punten (22-18). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de eerste set werd met 25-9 gewonnen. Ook in de 2e set bleef Woudenberg goed spelen. Woudenberg nam een kleine voorsprong, maar bij 14-14 kwam Orion langszij en kwam beter in haar spel. Deze set werd nipt verloren met 23-25. Daarna werd het voor Woudenberg lastiger om de punten te maken. Diverse wissels werden toegepast, maar het ritme van Orion kon niet doorbroken worden. Met 21-25 en 18-25 gingen de sets naar de bezoekers. “De vechtlust waar we vooraf over gesproken hebben was vandaag prima verzorgd.” stelde interim coach Gert Hoogendoorn na afloop vast: “Volleyballend waren we wel wat minder dan Orion, waardoor we uiteindelijk maar 1 punt overhouden. Belangrijke opdracht is om de vechtlust te behouden en volleyballend beter worden.” Woudenberg staat nu 8e en heeft de komende twee weken vrij.