Het publiek kreeg dus een leuke wedstrijd te zien met een vijfde set als toetje. -

Onnodige nederlaag volleybalheren: ‘Teleurstellend, maar biedt wel perspectief’

21 september 2022 om 12:47 Volleybal

WOUDENBERG Het volleybalseizoen is afgelopen zaterdag officieel begonnen voor de Woudenbergse volleybalheren. De afgelopen weken stonden in het teken van oefen- en bekerwedstrijden. In deze periode was een goede basis gelegd voor hopelijk een goede seizoensstart.

En wat is er mooier dan het seizoen beginnen met een heuse derby tegen Renswouw. Afgelopen zaterdag om 18.30 uur was het dan zover. In een goed gevulde sporthal De Camp ontspon zich een spannend duel tussen de twee aartsrivalen. Het volleybal was niet altijd even hoogstaand, maar er werd wel gestreden voor elk punt.

De eerste set ging eigenlijk gelijk op, waarbij de thuisploeg steeds een kleine voorsprong had, maar Rensouw bleef goed bij. Woudenberg had het met name lastig met de servicedruk van enkele spelers van de bezoekers. In een spannende eindfase trok Renswouw aan het langste eind en won de set met 27-25.

In de tweede set wisselde Vermeer/Holl enkele spelers. Zo kwam Ties in het veld voor Yannick als libero en Christian voor Jochem. Deze wissels leken effect te sorteren, want de hele tweede set was Woudenberg de bovenliggende partij. Renswouw was echter nooit ver weg, maar dankzij een goede serviceserie van Christian aan het eind van deze set werd makkelijk gewonnen: 25-19.

Deze setwinst zou de thuisploeg een boost moeten geven, maar de thuisploeg kon de wedstrijd niet echt naar zich toetrekken. Met name de prikballen van de spelers van de uitploeg werden niet goed verdedigd door Woudenberg. Dit leidde tot onnodig puntverlies en ook frustratie bij de spelers. Ondanks enkele setpoints aan het eind van de set ging de set helaas verloren met 28-26.

De vierde set was een kopie van de tweede set. Woudenberg was duidelijk de beter volleyballende ploeg, maar Renswouw is geen team dat makkelijk opgeeft. Goede serviceseries van onder andere Rik en Koos zorgde wel voor een comfortabele voorsprong en de set werd met 25-19 gewonnen.

Het publiek kreeg dus een leuke wedstrijd te zien met een vijfde set als toetje. De wedstrijd was inmiddels al bijna twee uur aan de gang toen er werd begonnen met de vijfde set. Het leek echter dat de krachtinspanning om de vierde set te winnen te groot was geweest voor Woudenberg. De bezoekers uit Renswoude hadden de hele tijd een voorsprong en ondanks dat de ploeg van Vermeer/Holl nog wel terugkwam tot 9-9 ging de set met 15-11 verloren.

Een teleurstellende nederlaag die wel perspectief biedt voor het seizoen. Heel goede momenten werden helaas afgewisseld met onnodige fouten. Als wordt gekeken naar het totaal aantal punten dat in deze wedstrijd is gemaakt heeft Woudenberg er 112 en Renswouw 108. En toch is de wedstrijd verloren gegaan. De volgende thuiswedstrijd is over twee weken op zaterdag 1 oktober om 18.30 uur. Wederom een mooie derby tegen SSS uit Barneveld.