Afbeelding

Woudenbergse volleybalheren naar de bekerfinale

20 april 2022 om 12:32 Volleybal

WOUDENBERG Dinsdagavond 19 april stond al een tijdje rood omcirkeld in de agenda’s van de volleybalheren uit Woudenberg. De halve finale van de beker stond namelijk op het programma, één van de weinige wedstrijden die er dit seizoen nog daadwerkelijk toe doet. De volleybalbond heeft namelijk besloten dat in de reguliere competitie er geen kampioenen en geen degradanten zijn. Dit in verband met de vele wedstrijden die niet zijn doorgegaan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Daarom is de beker dit jaar in plaats van een leuk toetje de enige prijs geworden die echt te winnen valt.

Woudenberg heeft in het bekertoernooi dit jaar alleen nog maar uitwedstrijden gespeeld, maar de halve finale mocht thuis in sporthal De Camp gespeeld worden. Tegenstander was een oude bekende: Rebelle uit Dieren. Enkele weken geleden was hier nog nipt met 3-2 van verloren, dus Woudenberg was gebrand op revanche.

Coach Erwin Vermeer begon met; Marnix de Bruin, Tino van der Laan, Koos Jol, Niels de Roos, Christian den Ouden, Rik Blokhuis en Bertil van der Vliert. De selectie werd compleet gemaakt door Arjan Blokhuis, Vincent Schotanus, Jochem Koetsier en Yannick Bruggink.

In een goed gevulde en sfeervolle sporthal moest de thuisploeg even zijn ritme vinden. Rebelle was duidelijk de bovenliggende partij in de beginfase, maar gedurende de set kwam de Woudenbergse ploeg beter in zijn spel. Met name de servicedruk nam toe en in het bijzonder Koos Jol had enkele mooie blokkerende acties. De eerste set werd eigenlijk vrij makkelijk met 25-17 gewonnen.

Na deze set ontstond een mooie en spannende strijd waarbij het publiek de grote winnaar was. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe. Ook in deze set begon Rebelle met een kleine voorsprong, maar die werd ook weer weggegeven. Het was goed om te zien dat de ploeg van Vermeer het niveau kon vasthouden. Vincent kwam geregeld in het veld om te serveren in plaats van Niels en dat was niet zonder succes. Aan het eind van deze set zorgde zijn servicedruk ervoor dat Woudenberg de set nipt won: 25-23.

Een ongekende luxe om 2-0 voor te staan in de halve finale van de beker. Maar de derde set is vaak de achilleshiel van de volleybalheren. De set begon wat rommelig met enkele arbitrale dwalingen, allemaal in het nadeel van Woudenberg. In plaats van 6-0 stond het 3-3. De set ging de hele tijd gelijk op en het mag gezegd worden dat de hele ploeg in goede vorm stak. In het bijzonder mag genoemd worden dat Jochem in de eerste set al in de ploeg kwam en een sterke en gedreven indruk maakte. Ook Chris was veel scorend op de belangrijke momenten in deze wedstrijd. Het was aan het eind van deze set wederom de service van Vincent die het verschil maakte. De set werd met 25-22 gewonnen.

De datum van bekerfinale is ook al bekend: 14 mei in Neede. De tijd is nog niet bekend, maar wat wel bekend is dat alle support welkom is op die dag.