Jarie van Egdom( nr 9) en Nick de Greef (nr 19) feliciteren elkaar na weer een treffer. In het midden Alec Stalman.
Jarie van Egdom( nr 9) en Nick de Greef (nr 19) feliciteren elkaar na weer een treffer. In het midden Alec Stalman. Guido de Boer

Woudenberg wint eenvoudig van Otterlo en maakt zich op voor kampioenswedstrijd

22 april 2023 om 21:11 Voetbal

Woudenberg Niemand binnen Woudenberg rekende erop dat het kampioenschap zaterdag al binnen werd gehaald. Zelf winnen van Otterlo was sowieso de opdracht. Maar Valleivogels moest verliezen van ASC Nieuwland en dat gebeurde niet. Valleivogels nam na 33 minuten de leiding. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld omdat Nieuwland aanvallend onmachtig was. ,,Na de winterstop kende Valleivogels een slechte reeks, maar inmiddels heeft de ploeg het goed opgepakt. Ze zijn volop in de race om de tweede plaats en om deelname aan de nacompetitie. Daarom hielden wij ook geen rekening met een misstap van ze”, verklaarde trainer Jeroen Peters na afloop.

Omdat Valleivogels geen fout maakte, heeft Woudenberg met nog vier wedstrijden te gaan een voorsprong van 10 punten. Dat kan en mag niet meer fout gaan én dat gaat niet meer fout. ,,Voordat wij op 20 mei tegen Valleivogels spelen, zijn wij kampioen”, spreekt Peters stellig uit.


Zaterdag kan Woudenberg op bezoek bij ASC Nieuwland in Amersfoort de titel binnenhalen. Dan moet er worden gewonnen van een ploeg die de punten nog hard nodig heeft om het spelen van promotie-degradatiewedstrijden te voorkomen. Mark Radstaake (vakantie) en Daan Banning (werk) zijn er zaterdag niet bij. Hun absentie wordt , in principe, opgevangen door Bas Golstein en Joost de Vries.

De wedstrijd tegen Otterlo begon rommelig omdat de doelman van de bezoekers al snel met een schouderblessure naar de kant moest. Hij overstrekte zijn schouder nadat hij een duel met Mark Radstaake was aangegaan. Halverwege de eerste helft zat de thuisclub al op rozen na treffers van Tim Banning en Alec Stalman. Een 2-0 voorsprong was de opmaat voor een zorgeloze middag. Vlak voor rust werd de score verdubbeld. Peters zat rustig op de bank, maar tevreden was hij niet. Hij kan er niet tegen als zijn ploeg loom speelt. ,,Dan is het ook niet leuk meer om naar te kijken.” Daarom gaf hij tijdens de theepauze al aan dat de reservespelers zich warm konden gaan lopen. Na ruim een uur spelen wisselde Peters vier keer en kregen de reservespelers speelminuten. De trainer nam op de koop toe dat het spelbeeld er niet beter op werd. Want dat was ook de vraag vooraf. ‘Wanneer doe je het als kampioenskandidaat goed tegen een gedegradeerde ploeg die pas vijf punten achter zijn naam heeft staan?’ Is dat met een 4-0 of met een 8-0 overwinning?
Peters was wel blij met het slotakkoord. In de slotminuut bepaalde Jarie van Egdom de eindstand op 6-0. Het was zijn derde treffer van de middag en zijn 26e van het seizoen. De spits is met Pim Kers van CJVV in een felle strijd verwikkeld om de topscoorderstitel in deze klasse. Met opnieuw drie treffers achter zijn naam is Van Egdom goed op weg ook deze titel in de wacht te slepen. Er is overigens nog meer goed nieuws te melden. Doelman Daan Schennink maakte definitief bekend dat hij nog een seizoen doorgaat. Hierna gaf ook voorstopper Sander van Keulen zijn ‘ja-woord’ voor nog een seizoen in de hoofdmacht. Deze week traint de selectie op woensdag in plaats van op donderdag, Koningsdag. Peters: ,,Ik kan wel zeggen dat de spelers rekening moeten houden met de wedstrijd op zaterdag. Maar als ze op Koningsdag losgaan, dan hebben ze vrijdag om te herstellen en dan kunnen ze zaterdagavond opnieuw een feestje vieren.”

Doelpuntenmakers: Jarie van Egdom 3x, Mark Radstaake, Alec Stalman en Tim Banning 1x.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie