Sander van Keulen keerde terug in de basis bij Woudenberg.
Sander van Keulen keerde terug in de basis bij Woudenberg. Guido de Boer

Woudenberg geeft na rust gas

4 maart 2023 om 22:32 Voetbal

Kampioenschap weer dichterbij na winst op OVC 

WOUDENBERG Met een 4-1 overwinning op OVC’85 stapte Woudenberg zaterdagmiddag van het veld. Een makkie zou je denken als je alleen de uitslag ziet. Wie op Sportpark De Grift aanwezig was weet wel beter. ,,Het ging echt niet vanzelf.’’

Peter Pos

In Oosterbeek won Woudenberg nog met 8-0. Nu stond het halverwege nog steeds 0-0 en met die tussenstand mocht de thuisploeg de handen nog dichtknijpen ook. De beste kans in de eerste helft was namelijk voor de bezoekers. De paal voorkwam dat Woudenberg op achterstand kwam. ,,Het was heel tam bij ons’’, zag Sander van Keulen. ,,Verdedigend stond het ook een paar keer niet goed bij ons. Na rust ging de motor bij ons pas vol aan.”
Van Keulen miste de afgelopen drie wedstrijden. De eerste keer door ziekte, daarna vanwege wintersport. Om die reden zat de 34-jarige centrale verdediger twee weken geleden op de bank in de uitwedstrijd tegen Delta Sports. ,,Dat ik toen niet speelde begreep ik wel’’, benadrukt Van Keulen. ,,Dat de trainer vandaag terugging naar het oude dat is prettig voor mij en vervelend voor Gerwin van Essen. Hij raakte hierdoor zijn plek weer kwijt.”
Dat Jeroen Peters de routinier terughaalde was niet helemaal onlogisch. In de drie duels dat ‘Kliko’ - zo luidt de bijnaam van Van Keulen, omdat hij achterin alles opruimt - ontbrak incasseerde Woudenberg zes treffers. In de twaalf duels daarvoor kreeg de koploper slechts zeven doelpunten tegen.
,,Winnen is mooi, maar voor mij persoonlijk helemaal als we zelf de nul houden’’, benadrukt Van Keulen. ,,Mijn taak in de ploeg is balletje afpakken en inleveren bij de goede kleur. Daarnaast coach ik veel. Als iemand verzaakt dan hoort hij het wel van me. Met mijn ervaring moet ik er gewoon voor zorgen dat het verdedigend goed staat.”
Woudenberg won uiteindelijk met 4-1 doordat zowel Tom de Greef als Jarie van Egdom twee keer scoorde. Toch was Van Keulen niet helemaal tevreden. ,,Ik had zelf een beetje een ongelukkige dag. Misschien kwam dat toch doordat ik wat minder ritme had. Gelukkig hebben we wel weer gewonnen.”
,,Het gaat dit seizoen boven verwachting goed. Maar het gaat nooit vanzelf, dat zag je vandaag ook weer. Als wij niet scherp zijn dan maken we het onszelf moeilijk.”
Van Keulen is op een leeftijd dat hij van jaar tot jaar bekijkt of hij doorgaat. ,,Ik denk dat ik voetballen in het eerste moeilijk los kan laten. Dus als de fitheid het toelaat dan ga ik zeker nog wel een jaartje door. Het hangt ook af van wat de andere oudere jongens gaan doen.”
Met nog tien duels te gaan lijkt de titel Woudenberg niet meer te kunnen ontgaan. ,,We krijgen nog wel wat taaie wedstrijden’’, klinkt het voorzichtig. ,,Maar we zijn wel heel erg dichtbij. Wij mogen vier keer verliezen en dan moet Lunteren alles winnen. Dat zie ik niet zo snel gebeuren.”
,,Dat we dit jaar in de tweede klasse spelen is eigenlijk niet zo erg. Nu we veel winnen zie je dat het vertrouwen veel groter is. Als team zijn we stabieler geworden. Ik denk dat als iedereen blijft we met dit team goed mee kunnen komen in de eerste klasse.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie