Afbeelding
Guido de Boer

Woudenberg gaat door in het bekertoernooi na moeizame remise

17 september 2022 om 21:08 Voetbal

WOUDENBERG Een treffer van Rick Staal in de 90ste minuut voorkwam een nederlaag van Woudenberg tegen SO Soest. De 2-2 puntendeling was op sportpark De Grift voldoende voor de formatie van trainer Jeroen Peters om zich te plaatsen voor het vervolg van het districtsbekertoernooi.

De puntendeling werd niet als een succesje gevierd, want Peters ergerde zich duidelijk tijdens een groot deel van de wedstrijd. In de eerste helft was het spelniveau nog goed met een 1-0 voorsprong door Joost de Vries als beloning. Op slag van rust scoorden de bezoekers de gelijkmaker uit een strafschop. Doelman Miguel Makonga was kansloos. De treffer kwam niet onverwachts omdat het tempo bij de thuisclub wegzakte. Peters: ,,We gaven eigenlijk niets weg, maar leidden de slechte fase zelf in omdat het tempo wegzakte. De diepte verdween uit ons spel.’’

Na de rust zakte de thuisclub ver weg en raakte het de ondergrens aan. Peters: ,,Hoe slecht moet een tegenstander zijn, willen wij ons eigen spel kunnen spelen?’’ De trainer uit Leusden hield zich in het tweede bedrijf lange tijd gedeisd. Eem kwartier voor tijd kwam zijn fanatisme weer bovendrijven omdat de wedstrijd naar een gezapig niveau afgleed. Hij miste de mentaliteit en de vechtlust bij zijn spelers. Hij schreeuwde langs de lijn de longen uit zijn lijf en zijn stembanden kapot en het hielp. In het slotoffensief creëerde Woudenberg weer kansen. Eerst schoot Rick Staal na een goede actie net naast. Even later ging zijn schot wel tussen de palen en was het raak; 2-2.

In de drie gespeelde bekerwedstrijden speelde Woudenberg tegen Victoria, Weesp en SO Soest niet echt goed. Meer voldoening haalde Peters uit de oefenwedstrijden tegen Delta Sports’95, CJVV en Valleivogels. Deze ploegen komt Woudenberg ook in de competitie in de tweede klasse tegen. Dit maakt voor Peters dat hij nog niet weet waar zijn ploeg precies staat. De Merino’s (Veenendaal) en Veensche Boys (Nijkerkerveen) schat hij als voornaamste kampioenskandidaten in. Daarachter gaan ploegen als Valleivogels, VRC, CJVV, Jonathan en Woudenberg naar verwachting strijden om de overige plaatsen in de subtop.

Woudenberg start zaterdag de competitie in Wijk bij Duurstede tegen CDW. Op doelman Daan Schennink na, hij kampt met een schouderblessure, beschikt Peters over een fitte selectie.