PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Woudenberg

Woudenberg verliest en degradeert naar tweede klasse

Voetbal
Foto: Guido de Boer
12 jun 2022, 12:41
Afbeelding
WOUDENBERG

Direct na de 0-1 nederlaag tegen Yerseke en degradatie naar de tweede klasse, sprak Jeroen Peters zijn spelers op het veld toe. ,,We gaan nu niet naar elkaar wijzen en we maken elkaar geen verwijten, maar we degraderen niet op de wedstrijd van vandaag.” De trainer van Woudenberg erkent dat de degradatie als een mokerslag aankomt, maar wil zich focussen op het positieve. ,,Dan rijd ik naar het sportpark en zie ik Alec Stalman en Bas Golstein op hun fietsje aankomen. Woudenberg is zo’n mooie club, maar helaas was het dit seizoen net niet goed genoeg.” De Leusdense trainer (61 jaar) is gepokt en gemazeld. ,,Wij, de selectie en technische staf, hebben dit seizoen alles gegeven. Moet ik me dan door deze degradatie laten kastijden of moet ik deze wrange smaak uit mijn donder weg laten lopen? We moeten ook reëel zijn. Als we tegen een tweedeklasser meer kansen creëren en toch verliezen, dan moeten we daarmee dealen.”

Woudenberg was tegen de Zeeuwse tegenstander de mindere ploeg, maar kreeg volop kansen de vroege 0-1 achterstand weg te werken. Het probleem van de ploeg is het ontbreken aan scorend vermogen. Kansen waren aan Joey Kooij, Tom de Greef, Rick Staal en Jarie van Egdom niet besteed. Daarnaast had de ploeg pech dat inzetten van Rick Staal en Jarie van Egdom het aluminium teisterden. Naarmate de tweede helft vorderde, ging Woudenberg aanvallender spelen. De weggegeven ruimte in defensief opzicht werd door de bezoekers niet benut. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend tot aan het laatste eindsignaal. Toen het laatste fluitsignaal klonk, kwamen de emoties en frustraties bij meerdere spelers naar boven.

David Ajayi neemt met een degradatie afscheid van de club. Hij speelt in het nieuwe seizoen voor tweedeklasser Lunteren. ,,Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Het is echt vervelend om er in de eerste ronde van de nacompetitie al uit te gaan, zeker als je het wedstrijdbeeld ziet. We kregen wel acht grote kansen, maar het ontbreekt ons aan killer..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie