Sterre, Eline, Roos en Julia plaatsten zich voor de toestelfinale. Foto LONGA Woudenberg
Sterre, Eline, Roos en Julia plaatsten zich voor de toestelfinale. Foto LONGA Woudenberg Sterre, Eline, Roos en Julia plaatsten zich voor de toestelfinale. Foto LONGA Woudenberg

Twaalf turnsters LONGA Woudenberg geplaatst voor toestelfinale in Amersfoort

27 maart 2023 om 12:14 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 25 maart turnden vier turnsters van LONGA Woudenberg in Amersfoort om een plek te bemachtigen voor de toestelfinale. Aansluitend werd bekend gemaakt wie de regionale toestelfinales mogen turnen op 15 april.

Om acht uur ’s morgens trapten Eline van Kleef, Roos van Dijk en Sterre van der Sloot de wedstrijd af. Eline kampt met een rugblessure die ze dezelfde week nog opliep: “Ik turn vandaag om mijn team te helpen en de spirit hoog te houden.” En dat deed ze! Met een aangepaste sprong, balk en vloeroefening, heeft ze nog punten binnen gesprokkeld. Roos van Dijk turnde een mooie radslag op balk, eindigde hoger op het onderdeel brug dan de vorige wedstrijd en scoort een plek voor de toestelfinale. Sterre zat goed in de wedstrijd, straalde en dat zorgde voor mooie scores. Een tweede plek op brug en een gedeelde eerste plaats op vloer. “Dat betekent dat ik door mag naar de toestelfinale!”, juicht Sterre.

Als team eindigen deze drie meiden op een eerste plaats.

Milou van Wijnbergen ontbrak helaas door een gebroken pols. Julia Bos turnde daardoor als enige van LONGA in deze poule. Julia heeft hard gewerkt tijdens de trainingen en dat zien we terug in de wedstrijdresultaten. Doordat ze een mooie driekwartreus op brug turnde en stabieler turnde dan de vorige wedstrijd, scoort ze ruim drie punten hoger. Ook op balk ging het Julia goed af. Op dat toestel eindigde ze als vijfde.

De laatste wedstrijd van het seizoen zit er nu op voor een deel van de turnsters. De namen voor de toestelfinale zijn inmiddels bekend: Sarah Timmerman, Carlijn Kwakernaak, Brianna Wittenberg, Esmeralda Valieva, Nina van Eckeveld, Amé de Ridder, Benthe van Ginkel, Emi Schaap, Sterre van der Sloot, Roos van Dijk, Eline van Kleef en Julia Bos komen op zaterdag 15 april in actie om de regiofinales op hun beste toestel(len) te turnen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie