Veel schaatsers van Schaatsvereniging Woudenberg gingen met goud naar huis.
Veel schaatsers van Schaatsvereniging Woudenberg gingen met goud naar huis. Bram Rebergen

Schaatskampioenen Schaatsvereniging Woudenberg

21 februari 2023 om 10:44 Sport

WOUDENBERG Schaatsvereniging Woudenberg (SVW) hield zaterdag 18 februari haar jaarlijkse clubkampioenschap. Dit is elk jaar een clubavond met deze editie 57 deelnemers, een nieuw record. Naast wedstrijdschaatsers doet ook de jongste jeugd mee aan dit evenement. Zij reden (veelal) voor het eerst een wedstrijd. Alle kinderen schaatsten 100 en 300 meter, waarna ze ook allemaal een medaille kregen. 

Vervolgens werd in verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de prijzen. De pupillen schaatsten 500 en 700 meter. Bij de dames was er naast een valpartij ook een verkeerde wissel. Het podium was uiteindelijk voor Sarah Wijgergangs, Mara Putman en Aniek Eijpe. Bij de heren deden vier deelnemers mee, waarbij Matthijs van Ravenhorst de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Timo Profittlich eindigde als tweede en David Rebergen legde beslag op de derde plek. 

Bij de junioren C schaatsten dit jaar twee deelnemers, één dame en één heer. Zij moesten vooral goed finishen en niet gediskwalificeerd worden. Dit ging Foeke Gieskes en Maartje Boonzaaijer goed af, zij kregen allebei een gouden medaille omgehangen. 

(Lees verder onder de foto)


Veel schaatsers van Schaatsvereniging Woudenberg gingen met goud naar huis.

Vanaf de junioren B werd er 500 en 1.000 meter gereden. Dit is waar de deelnemers écht fanatiek worden. Zowel jong als oud kent elkaar al wat langer en traint soms al jaren samen. De onderlinge strijd wordt dan ook op het scherpst van de schaats gestreden. Hannah Boonzaaijer reed bijvoorbeeld haar eerste 1.000 meter tegen haar trainster Eveline, die ze met een inhaalactie in de laatste bocht nipt wist te verslaan. Ook de strijd onder de heren (neo)senioren en  de heren Masters was dit jaar ongekend spannend. Waar bij de heren masters het goud na één afstand naar Rik Wesseling leek te gaan, kwam Jan Gast na een sterke 1.000 meter toch boven als winnaar van het heren masterklassement.

(Lees verder onder de foto)


Veel schaatsers van Schaatsvereniging Woudenberg gingen met goud naar huis.

Dit jaar wisten ook jonge senioren de weg naar het clubkampioenschap te vinden. De meeste studeren inmiddels in andere steden, maar tocht zagen de toeschouwers gezichten terug die ze al een tijdje niet meer gezien hadden. Grote winnaars van de avond waren Alessandra Primavera en Arjan van Asselt, die beiden het snelste klassement van de avond reden. Zij kregen een gouden medaille in de categorie (neo) Senioren.

De overige winnaars waren Dinte van Es (dames B), Ingvar van der Linde (heren B), Ruben Pekkeriet (heren A), Manon Scholte (dames Masters).

Veel schaatsers van Schaatsvereniging Woudenberg gingen met goud naar huis.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie