Korfballers Woudenberg blijven koelbloedig

18 november 2014 om 00:00 Sport

WOUDENBERG - De korfballers van Woudenberg kwamen voor eigen publiek goed weg tegen Kesteren. De ploeg van Daan van der Klis en Marcel van Bemmel wil graag terugkeren naar de 2e klasse, maar liet het na een zeker lijkende 11-7 voorsprong aankomen op de laatste minuut: 14-14. In die spanning was Martijn de Haan het koelbloedigst. Met een mooie worp van afstand gooide hij Woudenberg naar de 15-14 zege.

De winnende worp was volgens De Haan een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning. ,,De eerste helft was van onze kant niet best, maar na rust hebben we ons herpakt", vertelt de 26-jarige korfballer, die samen met de even oude Kees van Dam tot de routiniers van het team behoort. Hij wilde niets weten van de suggestie dat de gelukkigste ploeg gewonnen had. ,,Ik vind dat we over de hele wedstrijd hebben laten zien dat wij over meer kwaliteit beschikken. Daarom vind ik dit terecht."

Dat de zege door het gebrek aan ervaring met vallen en opstaan tot stand kwam, was gezien het gebrek aan ervaring bij Woudenberg niet verwonderlijk. Voor rust werd zeer moeizaam gescoord, waardoor Kesteren met een 4-5 voorsprong de rust in mocht gaan. Na de pauze werd die achterstand omgebogen in een 11-7 voorsprong. ,,Maar Kesteren kwam terug, omdat wij persoonlijke fouten gingen maken. De overtredingen die we maakten, waren niet zo handig", zag De Haan, die zag dat zijn ploeg in het spannende slot wel aan de goede kant van de score bleef.

Na een 13-10 voorsprong vocht Kesteren zich terug tot 13-13, waarna Maaike Meerveld met nog twee minuten op de klok voor 14-13 zorgde. Kesteren counterde weer naar 14-14, maar het laatste woord was in de slotminuut aan De Haan. De ontlading bij het Woudenbergse kamp was na die treffer groot. ,,We hebben de ambitie om kampioen te worden in deze klasse. Als we deze wedstrijd gelijk hadden gespeeld, dan was dit duur puntverlies geweest."

In de papieren krant van dinsdag leest u meer details over deze wedstrijd.