Volle buit voor Woudenberg en Valleivogels

27 augustus 2014 om 00:00 Sport

WOUDENBERG - Woudenberg heeft ook het tweede bekerduel gewonnen. De geelzwarten waren dinsdag met 2-3 te sterk voor Delta Sports. Ook Valleivogels heeft zes uit twee, de Scherpenzelers waren dinsdag met 3-0 te sterk voor Roda'46. Renswoude staat na twee wedstrijden nog steeds op nul. Dinsdag ging het met 0-3 onderuit tegen AFC Quick 1890.

Woudenberg

In Houten maakten Delta Sports en Woudenberg er een spectaculair openingskwartier van. Maar liefst vier doelpunten werden gescoord, die keurig over beide partijen verdeeld werden. Daarna werd in de 75 overige minuten nog maar een keertje gescoord, door Woudenberg: 2-3.

Dat de doelpunten vroeg in de wedstrijd als rijpe appelen vielen had te maken met de aanvallende strijdwijze van beide ploegen. Dat leverde aan beide kanten veel ruimte op. Delta Sports nam twee keer een voorsprong, maar Tom de Greef en Jesper Kranendonk trokken de stand weer gelijk. Vervolgens was Jonathan Riezebosch degene die vlak voor rust de 2-3 maakte. Hij volleerde een afgeslagen bal met precisie raak.

Het bleek de winnende goal, omdat de Houtenaren na de pauze niet in staat waren om Woudenberg de wil op te leggen. De druk werd weliswaar opgevoerd, levensgrote kansen bleven uit. Omdat de ploeg van Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek verzuimde om in de counter de wedstrijd te beslissen, bleef het wel tot het einde toe spannend. Met name Joost Hazeleger mocht zich dat aanrekenen. Hij miste de beste kans.

Valleivogels

Voor eigen publiek heeft Valleivogels zondagderdeklasser Roda'46 verslagen. De vernieuwde brigade van Dennis van der Steen zegevierde met 3-0. Daardoor is de poulewinst binnen handbereik.

Sven van Rossum bezorgde de Vogels een pickstart door al in de eerste minuut te scoren. Dat bood vertrouwen, want in het eerste half uur bleef Valleivogels de bovenliggende partij. De gecreëerde kansen werden echter niet in een tweede doelpunt omgezet.

Dat bood de Leusdenaren de gelegenheid zich in de wedstrijd terug te knokken. Zeker na rust kreeg Roda'46 meer en meer de overhand, waardoor Sven Hardeman het nodige keeperswerk moest verrichten. Doelpunten vielen echter aan de andere kant. Daan van der Mark strafte een persoonlijke fout van een Roda-verdediger af: 2-0 in de 74e minuut. De derde treffer kwam van de voet van Remon Liefting. De middenvelder was trefzeker na een geslaagde counter.

Renswoude

Na de 1-0 nederlaag tegen Roda-zondag heeft Renswoude ook tegen AFC Quick 1890 weinig potten kunnen breken. De Kraaien verloren op eigen veld met liefst 0-3. ,,Het gevoel is nog steeds slecht, maar wel wat beter dan afgelopen weekend. Het veldspel zag er iets beter uit", stelt trainer-coach Henry Kalk.

Dinsdagavond werd niet scherp begonnen aan de wedstrijd. In de eerste minuut lag de 0-1 al achter Jacco van Ginkel. ,,Dan begin je al vanaf het begin achter de feiten aan te lopen", stelt Kalk. Hij zag dat zijn worstelende ploeg weliswaar wat beter in het spel kwam, serieus gevaar ontstond er niet.

,,Na de pauze golfde het spel op en neer. Hoewel ik zeker vind dat Quick de wedstrijd verdiend heeft gewonnen, moet ik wel zeggen dat zij zeer effectief waren." Bij de 0-2 uit een corner was een Amersfoortse speler de gelukkige, toen een bal van de lat stuiterde. De derde tegengoal ontstond door een counter. ,,Het lukt nu nog niet, maar we hopen zaterdag in de derby tegen Valleivogels wat recht te zetten", belooft Kalk.