Jeugd schietvereniging behaalt twee keer winst

5 maart 2012 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL - De jeugd van Schietvereniging Scherpenzeel veroverde twee maal de eerste plek tijdens de onderlinge jeugdwedstrijd die werd gehouden in Barneveld.

Afgelopen vrijdag streed de jeugd vanschietverenigingen Barneveld, Driebergen, Hoevelaken, Scherpenzeel en Veenendaal tegen elkaar in De Eendracht te Barneveld. Met slechts vier leden sterk werd er een goede prestatie geleverd door Scherpenzeel. Van de 26 deelnemers en vier verschillende disciplines namen Mitchell Hurenkamp en Wijnsen Bargeman een beker voor de eerste plaats mee naar huis. ,,Vijftig procent winst voor Scherpenzeel, daar zijn we trots op,''zegt een begeleider na afloop.

Talent Mitchell Hurenkamp won met 81 punten bij het onderdeel luchtgeweer staand. Na wat aanwijzingen van zijn instructeur schoot hij een goede serie en bleef de concurrentie uit Driebergen ver voor. Wijnsen won onder toeziend oog van veel publiek met slechts twee punten verschil van Veenendaal bij het onderdeel luchtgeweer opgelegd. ,,Dit vind ik machtig,'' zei de opgewonden winnaar. Het onderdeel luchtpistool werd door Driebergen gewonnen. Stefan Stoffelsen uit Scherpenzeel kwam daar met 69 punten niet in de buurt. Ook Cees-Jan Kleinveld redde het net niet met luchtgeweer knielend, en schoot 72 punten, wat goed was voor een vierde plaats.

Op 23 maart wordt de volgende wedstrijd door Driebergen georganiseerd en zullen de jongeren het weer tegen elkaar opnemen. Het blijft nog spannend wie zich na vijf wedstrijden kampioen kan noemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie