Afbeelding
Foto: Pexels

Wat zijn de voordelen van ATAG ketels?

23 maart 2022 om 07:32 Partnercontent

ATAG ontwerpt en produceert al bijna 70 jaar ketels. Onder leiding van een ambitieus onderzoeks- en ontwikkelingsteam in Nederland is het merk trots op de energie-efficiëntie en betrouwbaarheid van hun ketels. ATAG produceert meerdere gasgestookte combiketels, reguliere ketels en systeemketels, waarvan vele ook op LPG leverbaar zijn voor woningen die niet op het gasnet zijn aangesloten. Bij het vinden van de juiste ATAG ketel voor je huis, vergelijk je het vermogen, het rendement, de garantie en de potentiële prijs. Voordat je dit gaat doen, moet je echter eerst de voordelen van ATAG ketels kennen. Lees hierover meer in de rest van dit artikel!

Voordelen van ATAG reguliere ketels

In plaats van een volledig verwarmingssysteem te vervangen, kun je ervoor kiezen om je gewone ketel eenvoudig te updaten met een condenserend en zeer energiezuinig model. Dit betekent dat je de koudwatertank op je zolder en de warmwaterboiler bewaart. iR Reguliere ketels kunnen worden gecombineerd met de iSteel warmwaterboilers van ATAG voor maximale energie-efficiëntie. ATAG produceert de iR Regular-ketel in verschillende maten voor woningen van elke grootte en warmwaterbehoefte: 40kW, 32kW, 24kW, 18kW, 15kW. Ze bieden een breed scala aan rookkanaalopties, wat betekent dat je flexibel kunt zijn over waar de ketel wordt geplaatst. Ze hebben diverse voordelen, waaronder:

  • Voldoet gemakkelijk aan een hoge vraag naar warm water
  • Ideaal voor woningen met twee of meer badkamers
  • Ideaal voor installatie in gebieden met een lage waterleidingdruk

Voordelen van ATAG combiketels

Er zijn twee Combiketels van ATAG: de iC Combinatieketel en de iC Economiser Combinatieketel. De iC Combinatieketel is een compact en zeer energiezuinig model dat verkrijgbaar is in verschillende maten voor elk formaat woning. De iC Economiser is het meest recente ontwerp van ATAG, inclusief de gepatenteerde Economiser; deze technologie recyclet restwarmte die anders verloren zou gaan als verspilde energie en zet deze in, wat resulteert in hun meest energiezuinige ketel tot nu toe. Alle ATAG iC combiketels en bieden de onderstaande voordelen:

  • Compact formaat van 70 x 44 x 35,5 cm maakt ATAG combiketels perfect voor kleinere woningen
  • Geen warmwaterboiler meer nodig, dus meer leefruimte
  • Geen behoefte aan een koudwateropslagtank die ruimte vrijmaakt op de zolder
  • 94% ERP Seizoensgebonden energie-efficiëntie voor ruimteverwarming (A-classificatie)
  • Minder leidingwerk maakt installatie doorgaans goedkoper en minder kans op bevroren leidingwerk

Voordelen van ATAG systeemketels

Een systeemketel verwarmt je warm water voor zowel je verwarmingssysteem als voor opslag in een warmwaterboiler voor je kranen en douches. De opname van de opslagcilinder betekent dat je een back-up van warm water behoudt, wat perfect is voor huizen met een grote vraag of meerdere badkamers. ATAG adviseert hun iSteel warmwaterboiler voor maximale energie-efficiëntie. ATAG iS systeemketels zijn zeer energiezuinig en leverbaar in verschillende vermogens: 40kW, 32kW, 24kW, 18kW, 15kW. Dit betekent dat kleine, middelgrote en grote woningen een geschikt model zullen vinden, ongeacht de vraag naar warm water. ATAG beweert dat hun systeemketels een voorsprong hebben op de meeste concurrenten vanwege de ingebouwde ErP-pomp. Dit geeft meer controle over de warmte die door je ketel wordt geproduceerd, wat de energie-efficiëntie van de operatie verbetert. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie