Afbeelding
Foto: Shutterstock

Op vakantie naar Griekenland in het voorjaar

16 maart 2022 om 14:35 Partnercontent

Heb jij al een vakantie geboekt voor het voorjaar van 2022? Veel mensen gebruiken de voorjaarsvakantie om er even twee weken tussenuit te gaan. Waar het ene gezin voor een vakantie in eigen land kiest, trekt de ander naar het zuidelijk deel van Europa. Verschillende Nederlandse vakantieparken geven aan voor de komende voorjaarsvakantie nauwelijks nog plek te hebben. In het zuiden van Europa zijn onder meer landen als Spanje, Portugal en Griekenland geliefd bij de Nederlandse toerist! Voornaamste reden om bijvoorbeeld een vakantie naar het Griekse Samos te overwegen is de garantie op mooi weer, die het eiland je nagenoeg het hele jaar door geeft. Daarbij heerst er een hele fijne sfeer op het eiland, waar de lokale bevolking klaarstaat om het je helemaal naar de zin te maken. Is het niet qua eten en drinken, dan is het wel qua cultuur en historie.

Griekse eilanden trekken jaarlijks duizenden toeristen 

Het merendeel van de Nederlanders die voor een vakantie naar Griekenland kiest, overweegt een vakantie naar een Grieks eiland. Samos is een voorbeeld van zo’n eiland, maar je kunt ook denken aan een vakantie naar Santorini. Beide eilanden kenmerken zich door de typische witte huizen met blauwe daken. Iets goedkoper dan deze eilanden is een vakantie naar Kreta of Kos. Nadeel van deze eilanden is dat er veel meer toerisme is dan op Samos en Santorini. Je herkent het onder meer aan het grote aantal restaurants, waar West-Europese gerechten geserveerd worden. Voor veel mensen niet hetgeen ze zoeken, wanneer ze op vakantie gaan naar een Grieks eiland. Andersom trekken de uitgaansgelegenheden op eilanden als Kreta en Kos wel veel mensen.

Andere populaire Zuid-Europese eilanden 

Niet alleen de verschillende Griekse eilanden zijn geliefd bij de Nederlandse toerist. Ook de diverse Spaanse en bijvoorbeeld Portugese eilanden doen het goed. Zeker in het voorjaar is het fijn vertoeven op een eiland als het Spaanse Tenerife en Ibiza. Waar Ibiza voornamelijk feestgangers trekt, wordt Tenerife veel bezocht door liefhebbers van de natuur. Het eiland staat prachtig in bloei in het voorjaar!

Ook Griekse vasteland heeft veel te bieden

Naast de fraaie Griekse eilanden die je kunt bezoeken in het voorjaar, heeft ook het Griekse vasteland je veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan hoofdstad Athene, waar het in de zomer voor veel mensen te warm is. De temperaturen lopen er soms op tot ver boven de 40 graden Celsius. Niet het meest geschikte weer voor een stadswandeling! Het is een goede reden om Athene juist in het voorjaar te bezoeken, wanneer het er wat minder warm is. Voordat Athene de hoofdstad van Griekenland werd, was dit Nauplion. Ook deze stad is het bezoeken waard, wanneer je door Griekenland trekt. De stad heeft een heel gezellig, schilderachtig centrum.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie