Afbeelding
Bopita bureau Job Vintage Honey

Zo wordt huiswerk maken weer leuk!

27 december 2021 om 07:00 Partnercontent

Huiswerk maakt deel uit van het leven van een kind - of ze het nu leuk vinden of niet! Dus, wat kunnen we doen om de kleine schatjes te helpen met hun studie? Met deze inspirerende ideeën voor de inrichting van kinderkamers kun je een speciale werkruimte creëren met een heleboel opbergmogelijkheden en opbergideeën voor kinderen.

We laten je hiermee zien dat het mogelijk is om zelfs in een heel kleine slaapkamer een studeerruimte voor kinderen te maken door meubels te combineren. Er zijn genoeg ideeën voor het inrichten van de ideale werkruimte waar broers en zussen elk hun eigen plekje kunnen inrichten zonder dat het tot een vechtpartij komt. Een studieruimte voor kinderen moet zodanig zijn ingericht dat creativiteit en concentratie worden gestimuleerd met de juiste meubels en kleuren. Hier kunnen ze in alle rust lezen, hun huiswerk, projecten en computerwerk maken. Dus blijf rustig zitten, want wij zijn er om je te helpen de moeilijke weg door het schooljaar te bewandelen.

Gebruik licht om de studieruimte levendig te houden

Natuurlijk licht van van buitenaf houdt kinderen energiek, dus maak een kinderwerkplek rond, naast of voor het raam. Een smalle opbergkolom of rekken aan weerszijden is hierbij uitermate geschikt om boeken en andere schoolbenodigdheden netjes en goed georganiseerd houden.

Haal de natuur in huis voor meer energie

De natuur om je heen hebben geeft een energiek gevoel, dus een aantal kamerplanten in de studieruimte is altijd een goed idee. Hou er wel rekening mee dat planten verzorging eisen, dus heb je dat liever niet, dan kun je de natuur ook naar binnen halen met decoratieve prints. Denk hierbij aan een behangontwerp met bladeren. Dit is een onderhoudsvrije manier om het opbeurende effect van planten alsnog in huis te halen. Je kunt ook een kinderbureau of boekenkast met een ruw houtnerf effect kiezen om de natuurlijke look te complimenteren. Dat het een werkruimte is, betekent nog niet dat het saai hoeft te zijn. Kunstgrasmatten neerleggen zal het buitengevoel versterken en daarmee dus ook het gevoel van vrijheid.

Maak optimaal gebruik van ongebruikte ruimtes

Een wand van pegboard (hangbord met gaten, waarop legplanken geplaatst kunnen worden) biedt een verstelbare opbergmogelijkheid. Gebruik planken als kinderbibliotheek of bewaar een heleboel kunst- en knutselbenodigdheden. Laat een studeerplek aanvoelen als thuis. Je kunt een een kinderbureau bijv. plaatsen in een luifel in de vorm van het huis, waar het dak wordt gevormd door de snede van de bovenkasten. Handige rekken in vrolijke kleuren aan weerszijden plaatsen, maakt het ontwerp nog gezelliger. Speel met de items in de werkruimte, zoals bijvoorbeeld zigzag-rekken in een opvallende kleur.

Ideale boekenkast kinderkamer

Functionaliteit en creativiteit combineren is van groot belang bij het inrichten van een studieruimte in het interieur van een kinderkamer. Gebruik een boekenkast daarom niet alleen voor het opbergen van boeken, maar kies voor een design dat het uitstallen van andere items toegankelijk maakt, zoals bijv. een unieke alarmklok en andere leuke hebbedingetjes. In plaats van een klassieke boekenkast voor de kinderkamer kun je ook hangplanken en ophangborden gebruiken om ruimte te besparen in een kleine kinderkamer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie