Afbeelding
Foto Golifeline

Hoe kies je de beste korte wandelbroek voor dames?

27 september 2021 om 14:22 Partnercontent

Wandelen is een onverminderd populaire manier om te bewegen. En dat is niet zo raar, want wandelen is makkelijk, je loopt de deur uit en je kunt wandelen. Daarbij zie je de mooiste dingen of je nu wandelt door de natuur of door een stad. En omdat je je niet zo snel verplaatst als met de fiets of de auto, heb je uitgebreid de mogelijkheid om alles, wat je tegenkomt, goed te bekijken. Voor korte wandelingen heb je geen speciale kleding nodig, lekker zittende schoenen is genoeg, maar bij een lange wandeltocht of zelfs een wandelvakantie is het handig om te zorgen voor goede, comfortabele kleding. Een goed zittende outdoor broek is hierbij, naast goede wandelschoenen, het belangrijkste, omdat je benen tijdens het wandelen natuurlijk continu in beweging zijn. Maar niet getreurd, wij helpen je om de beste wandelbroek uit te kiezen.

Waar moet je op letten bij een wandelbroek?

Voordat je je korte outdoor broek aan gaat schaffen, zijn er een aantal beslissingen die je moet nemen. Welk materiaal, welke pasvorm en welk type broek is voor jou het beste?

Het materiaal

Een outdoor broek is verkrijgbaar in verschillende soorten en materialen. Onervaren wandelaars gaan vaak op pad in een spijkerbroek, maar dit is meestal niet de beste keuze. Spijkerstof is namelijk een dikke, stugge stof. Daardoor is een spijkerbroek tijdens het wandelen al snel te warm, waardoor de broek gaat plakken en schuren. Als het regent of je door water moet lopen, dan duurt het heel lang, voordat de broek weer droog is en ondertussen is een natte spijkerbroek best zwaar. Daarnaast zijn de naden dik en zitten ze tussen je benen, wat kan gaan schuren.

Je kunt beter kiezen voor een outdoor broek van polyester, nylon of polyamide. Dit zijn dunne, lichte stoffen, die goed luchtdoorlatend en waterafstotende zijn. Daardoor wordt de outdoor broek niet zwaar, als hij nat wordt en droogte alles snel weer op. Bovendien is de elasticiteit erg fijn, als je tijdens de wandeling veel moet klauteren. En omdat een wandeling al zwaar genoeg is, is elk gewicht, dat je minder meer hoeft te slepen mooi meegenomen.

De pasvorm

Omdat elk mens anders is, kunnen we geen specifieke pasvorm aanraden. Elke lichaamsvorm vraagt namelijk een eigen broek. Zorg er in ieder geval voor, dat je een outdoor broek koopt, die lekker zit. Niet te strak, want dat beperkt je beweging, maar ook niet te ruim, want dan zakt hij af. En tijdens het wandelen steeds je broek op moeten hijsen is voor niemand leuk. Zorg bovendien, dat de broek niet te lang is, zodat je er niet op gaat lopen. Er zijn broeken met wijdere pijpen en met een hoge of lage taille. Verder kun je kiezen voor een wandelbroek voor mannen of een dames wandelbroek. Wat voor jou het beste is, ligt er helemaal aan wat jij het prettigst vindt zitten. Als jij als dame een herenbroek fijner vindt zitten, dan is dat voor jou de beste keuze. En andersom natuurlijk ook.

Het type broek

Er zijn lange, driekwart en korte wandelbroeken. Ook hier is de keuze eigenlijk aan jou, maar het is ook afhankelijk van waar en wanneer je gaat wandelen. Voor koudere omstandigheden of plekken met veel muggen is een lange broek handiger. Korte wandelbroeken zijn prettiger, als het warm is of als je op natte plekken wandelt. Dan worden je pijpen namelijk niet nat.

Voor mensen, die niet kunnen kiezen zijn er natuurlijk ook afritsbroeken. Hoewel deze broeken vaak bespot worden, zijn ze voor de wandelaar erg handig, zeker als je van plan bent om de hele dag op pad te zijn. Als je ’s ochtends vroeg in de kou begint te wandelen, is een lange broek prettig. Zodra de temperatuur oploopt, rits jij je pijpen af en loop je in je korte broek verder, zonder dat je een reservebroek mee moet sjouwen of je je ergens in het bos ongemakkelijk om moet kleden. Let bij de aanschaf van een afritsbroek wel op de plaats van de ritsen. Als deze namelijk op je knieën zitten, gaan ze snel irriteren of zelfs schuren. De beste plek is boven de knie of juist eronder.

Andere dingen om op te letten

Naast de drie bovenstaande keuzes zijn er nog meer mogelijkheden. Voordat je kan kiezen wat de beste wandelbroeken voor jou zij, moet je daar ook over nadenken. Er zijn bijvoorbeeld broeken met veel zakken, zodat je je telefoon, de wandelkaart en een snack altijd bij de hand kunt houden. Maar dat zorgt ook weer voor extra gewicht aan je benen. Als je graag een riem draagt, let dan goed op dat jouw nieuwe wandelbroek riemlussen heeft. Als je in een warm gebied gaat wandelen, waar veel muggen zijn, dan is een lange broek het handigst maar wel warm. Voor die situatie zijn er speciale broeken met ventilatieopeningen, waar de lucht wel doorheen kan, maar de muggen niet.

Jouw nieuwe wandelbroek

Als je goed nadenkt over, wat jij het prettigst vindt bij een wandelbroek, dan zul je het langste plezier hebben van je nieuwe aanschaf. Met comfortabele en geschikte kleding wandel je veel makkelijker en kun je na je wandeling bijna niet wachten, tot je weer kunt gaan wandelen. Voor een meerdaagse wandeltocht kun je het beste meerdere wandelbroeken aanschaffen. Een outdoor broek, zeker een lange broek, wordt namelijk snel vies, omdat je door modder of over stoffige paden loopt. Dan is het wel zo prettig, als je de volgende dag een schone broek aan kan trekken. Veel wandelplezier!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie