Afbeelding
Amersfoort Jazz

Amersfoort Jazz is dit jaar niet gratis (maar zo kunnen we besparen)

9 juni 2021 om 11:12 Partnercontent

Ruim vier decennia lang was het een gratis toegankelijk festival met podia op verschillende locaties in Amersfoort. Een echte muzikale trekpleister voor de regio en ook daarbuiten. Nu, in verband met de coronapandemie, heeft de organisatie te kennen gegeven dat de aanschaf van een ticket per optreden noodzakelijk is voor bezoekers. 

Tickets: 10 en 15 euro

“Covid or not, rain or shine: Amersfoort World Jazz Festival 2021 will happen!” staat te lezen op de site van het festival. De data waren al verplaatst naar 5-15 augustus, nu is er ook het nieuws dat Amersfoort Jazz een ticketed event wordt, oftewel: er moet betaald worden om een optreden bij te kunnen wonen. Al zijn de coronacijfers richting de zomer hoopgevend in deze regio, het festival ontkomt niet aan aanpassingen. Er gaan 40 indoor-concerten plaatsvinden, de laatste drie dagen is er een groot buitenpodium. Om een te grote toeloop met alle gevolgen van dien te voorkomen, worden er (beperkte aantallen) tickets aangeboden voor de afzonderlijke concerten. Kaartjes voor de binnenconcerten kosten 10 euro, voor de optredens buiten 15 euro.

Creatief besparen?

Het is wellicht een streep door de rekening voor minder kapitaalkrachtige muziekliefhebbers. Natuurlijk zijn er eindeloos veel manieren om te besparen. Zo staan op de site van Duurzaam Woudenberg allerlei tips om op energieverbruik te bezuinigen: van het gebruik van LED-lampen tot het optimaal isoleren van huizen en van het aanschaffen van een energiezuinige wasdroger tot het installeren van een warmtepomp. Dan zijn tickets van 10 of 15 euro snel terugverdiend. Op de korte termijn is creatief besparen op boodschappen een optie, de voorverkoop start immers op 26 juni. Wie weet zijn deze 41 tips handig voor degenen voor wie de tickets een aanslag zijn op het weekbudget. 

Programma: o.a. Candy Dulfer en Wouter Hamel

In De Observant aan het Stadhuisplein en in Cultuurpodium aan de Heiligenbergerweg worden de binnenconcerten gehouden, hier komen onder anderen Wouter Hamel, Gianna Tam, Suzan Veneman, Janne Schra en het trio Montis, Goudsmit en Directie. Op het Lieve Vrouwekerkhof zijn concerten waarvoor tickets met een tijdslot aangeschaft kunnen worden. Deze is in te wisselen voor een horecavoucher die goed is voor 15 euro, en besteed kan worden bij de binnenstedelijke horeca. Op deze manier hoopt de organisatie een en ander ‘toch nog een beetje gratis’ te maken en een positieve bijdrage aan de stad te leveren. De bevestigde namen voor de concerten op het Lieve Vrouwekerkhof zijn Hans en Candy Dulfer, Beets Meutgeert Jazz Orchestra (met Izaline Calister en Ack van Rooyen) en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw. Het hele programma wordt op de site van het festival bekendgemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie