Afbeelding
Trap in nieuwbouwhuis

Standaard trap in je nieuwbouwhuis? Geef hem karakter met een renovatie

9 juni 2021 om 10:58 Partnercontent

Bij een nieuw huis is het woord ‘renovatie’ misschien niet het eerste dat in je opkomt. Toch kan een traprenovatie in jouw nieuwbouwhuis echt het verschil maken. Een nieuwbouwhuis wordt namelijk vaak opgeleverd met een standaard trap, bijvoorbeeld van vurenhout of beton. Die heeft nog niet veel karakter. Met een traprenovatie bekleed je de trap, waardoor je hem helemaal naar jouw smaak kunt maken. De bestaande trap kan blijven staan, maar krijgt overzettreden over de bestaande treden heen. Je nieuwbouwtrap laten renoveren is dus geen verkeerd idee.

Experts in traprenovaties

Een trap laten renoveren laat je doen door een expert op dat gebied. Die zorgt er namelijk voor dat jouw traprenovatie al binnen een dag gedaan kan zijn. Hierdoor kun je al snel van je nieuwe trap genieten. Plan je een traprenovatie vroeg na de oplevering in, dan werk je jouw nieuwe huis in één klap af. Je kunt de trap op die manier mooi laten passen bij de vloer en de rest van het interieur, waardoor je je nieuwe huis volledig eigen kunt maken. Een traprenovatiespecialist zoals traprenovatie-expert.nl denkt mee over jouw wensen en voorkeuren, waardoor je samen tot de ideale trap komt.

Overzettreden

Bij het renoveren van een trap wordt gebruik gemaakt van overzettreden. Die kunnen van verschillende duurzame materialen gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld HPL, PVC of vinyl. Het mooie aan deze materiaalsoorten is dat je qua uiterlijk veel keuze hebt. Ben je op zoek naar een trede met het uiterlijk van hout of natuursteen, maar zonder de nadelen van dit materiaal? Kies dan voor een overzettrede met een mooie houtlook. HPL, pvc en vinyl zijn slijtvast en onderhoudsvrij, waardoor je lang met je nieuwe trap door kunt.  

Treden van HPL

HPL staat voor High Pressured Laminate, een materiaal met een hoge antislipwaarde. Overzettreden van HPL zijn in veel verschillende kleuren en designs beschikbaar, wat het een veelzijdige materiaalsoort maakt. Ben je iemand die vaak van stijl wisselt? Ook dan is HPL een goede keuze, omdat treden van dit materiaal zich goed laten overschilderen. HPL is een mooie optie wanneer je op zoek bent naar een trap die onderhoudsvriendelijk is en ook lang mee zal gaan. Het is daarnaast ook een zeer betaalbare oplossing, omdat HPL zich makkelijk laat verwerken. Een HPL-traprenovatie is om die reden bij veel mensen populair.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie