Afbeelding
Opzet zwembad

Alles wat je moet weten over opzetzwembaden

6 mei 2021 om 10:18 Partnercontent

Ben jij voorzien van een grote tuin? In de zomer kan het dan heerlijk zijn om een zwembad in je tuin te installeren. Uiteraard kun je een zwembad in je tuin laten graven, maar dat brengt veel verschillende nadelen met zich mee. Je bent dan veel tijd kwijt aan het onderhoud en dan nog maar te zwijgen over de kosten die daarmee gemoeid gaan. Gelukkig zijn er ook veel kwalitatieve opzetzwembaden op de markt, zoals de Intex zwembaden. In dit artikel gaan we verder in op opblaasbare zwembaden van Heuts. We beginnen met enkele feiten over opblaasbare zwembaden, vervolgens gaan we in op de praktische aspecten van opblaasbare zwembaden. Waar moet je bijvoorbeeld rekening mee houden? Als laatste bespreken wij de verschillende voordelen van een opzetzwembad.

Belangrijke feiten over opzetzwembaden

We gaan eerst in op leuke feiten over opblaasbare zwembaden, zodat je een beetje zicht krijgt op de markt.

- In veel verschillende prijscategorieën

Als het gaat om opzetzwembaden, dan hebben veel mensen een klein badje in het hoofd. Een zwembad voor kinderen die je oppompt en waar een klein beetje water in gaat. Je hebt echter opzetzwembaden in veel verschillende prijscategorieën. Uiteraard heb je veel kleine opblaasbare zwembaden, maar het is ook mogelijk om een veel grotere aan te kopen. Je hebt bijvoorbeeld ook een opblaasbaar zwembad die is voorzien van een zwembadpomp. Een opzetzwembad is een bijzonder product, omdat het een zeer variërend product is. Je hebt namelijk opzetzwembaden van enkele tientallen euro’s, maar tegelijkertijd ook opzetzwembaden van duizenden euro’s.

- In veel verschillende formaten en diepten

Een ander belangrijk punt omtrent opzetzwembaden is dat je ze hebt in veel verschillende formaten en diepten. Wil jij bijvoorbeeld echt kopje onder kunnen en in het rond zwemmen? In dat geval heb je een groot zwembad nodig, maar vanzelfsprekend genoeg ook een grote tuin. Je kunt echter ook voor een kleiner zwembad kiezen; er zijn geen producten waarbij er zoveel verschillende formaten zijn dan bij opzetzwembaden. Daardoor kunnen mensen met zowel een grote als een kleine tuin er gebruik van maken.

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een opzetzwembad gaat aankopen, is het belangrijk om met verschillende zaken rekening te houden. Zeker als het opblaasbare zwembaden betreft. In dit gedeelte bespreken wij waar je rekening mee moet houden.

Voordat jij een zwembad gaat opzetten in de tuin, is het allereerst belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Misschien heb je slechts een kleine tuin? In dat geval is het niet zo moeilijk, want dan heb je weinig keuzes. Heb je echter een iets grotere tuin, dan kun je bijvoorbeeld kijken waar het meeste zonlicht is. Zet je zwembad dan bijvoorbeeld niet in de buurt van een grote boom met schaduw, want een zwembad in de zon is natuurlijk veel fijner. Het water wordt dan warmer en het is ook optimaal genieten.

Maar naast het zonlicht is het ook belangrijk om rekening te houden met de ondergrond. Je kunt het zwembad het best op een vlakke ondergrond neerzetten. Niet alleen omdat dit er mooier uitziet, maar ook omdat je daarmee minder snel problemen of lekken in het bad krijgt. Ook het type ondergrond speelt een belangrijke rol. Heb jij een tuin met gras? Dan moet je waken voor onkruid en dergelijke, want ook dat kan ervoor zorgen dat je zwembad lekt. Zet je hem op de stenen? Ook dan moet je goed kijken of de ondergrond er goed voor is, want een lekje is heel vervelend om op te lossen en vaak het gaat van kwaad tot erger.

De voordelen van een opzetzwembad met en zonder zwembadpomp

Een opzetzwembad kent meerdere belangrijke voordelen, maar wij bespreken hier de belangrijksten.

- Gemakkelijk te onderhouden

In tegenstelling tot een zwembad in de grond, is het zeer gemakkelijk om een opzetzwembad te onderhouden. Je kunt overal namelijk veel gemakkelijker bij. Wil je bijvoorbeeld een filterpomp vervangen? Dan kun je dit gemakkelijk zelf doen, zonder hulp van een expert. Bij een zwembad in de grond zit het systeem veel complexer in elkaar en dat brengt dan ook met zich mee dat het veel lastiger om alles te onderhouden.

- Gemakkelijk weg te halen

Een ander voordeel is dat een opzetzwembad natuurlijk zeer gemakkelijk weg te halen is, in vergelijking met een zwembad in de grond. Heb je geen behoefte meer aan een zwembad in de tuin, omdat de winter aanbreekt? Dan leeg je het zwembad gewoon en berg je hem ergens op in de garage. Dit kan niet met een zwembad in de grond, deze blijft altijd op dezelfde plaats en is bovendien niet verplaatsbaar.

Al met al kent het een opzetzwembad dus veel voordelen. Wil jij ook graag een opzetzwembad voor de zomer? Bekijk dan eens goed welke het beste bij je past in de webwinkel van Heuts

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie