Afbeelding
Foto door form PxHere

Jouw perfecte rolgordijn

2 maart 2021 om 11:49 Partnercontent

Rolgordijnen zijn enorm populair als raamdecoratie. Vooral in slaapkamers zie je deze erg veel voorbij komen. Maar wat voor verschillende rolgordijnen zijn er eigenlijk? In deze blog wordt alles duidelijk, ik zal je meenemen in de wereld van het rolgordijn en vertellen wat voor transparanten en varianten er zijn.

Diverse transparanties

Rolgordijnen zijn, net als vele andere raambekledingen, beschikbaar in verschillende transparanties. Je hebt een verduisterende stof, deze is erg populair in slaapkamers. Het grote voordeel hiervan is dat ze de kamer helemaal kunnen verduisteren en afsluiten van al het licht buiten. Bij een verduisterende stof denken mensen vaak al snel aan donkere kleuren, maar het fijne is dat de verduisterende stof aan de achterkant zit! Hierdoor kun je dus ook met een lichte kleur rolgordijn je kamer verduisteren.

Mocht je niet als doel hebben een ruimte helemaal te verduisteren, dan zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen misschien een optie voor jouw situatie. Deze rolgordijnen zie je veel bij mensen in de woonkamer aan bijvoorbeeld de straatkant. De stof is semi-transparant, dus als je het rolgordijn dicht doet, komt er nog wel natuurlijk licht naar binnen. Alleen kun je niet naar binnen of buiten kijken. Wel kun je zo een gezellige en knusse sfeer creëren zonder dat je de hele kamer verduistert.

Dan zijn er nog transparante rolgordijnen. Deze rolgordijnen zien er enorm gezellig uit en zorgen voor een levende en frisse sfeer in huis. Je ziet deze vaak bij ramen waarbij mensen een mooi uitzicht hebben of uitkijken op de tuin. Door deze stof kun je heen kijken en is daarom voor je privacy niet ideaal. Wel filteren deze rolgordijnen de felle zonnestralen waardoor je een aangename en ontspannen sfeer kunt creëren thuis of op kantoor.

Een rolgordijn, alleen dan net even anders

Een duo rolgordijn, roljaloezie of zebra gordijn; deze vorm van raamdecoratie heeft verschillende benamingen. De naam zegt het eigenlijk al, een duo rolgordijn. Hier heb je een combinatie van twee verschillende stoffen, de afwisseling tussen lichte en donkere stofstroken creëert een sfeervol en speels effect. Het grote voordeel hiervan is, is dat je met de twee overlappende stoffen heel eenvoudig kunt bepalen hoeveel lichtinval je wilt hebben. De duo rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en door ze eens in de zoveel tijd even af te nemen met een plumeau gaan ze nog langer mee. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie