Afbeelding
Giga Meubel vloerkleed

De nieuwste trends in vloerkleden

10 februari 2021 om 11:26 Partnercontent

Een vloerkleed als eyecatcher

Anno 2021 is een vloer in huis niet alleen maar praktisch. De vloer van nu biedt een warme en comfortabele sfeer, is aangenaam aan je voeten en een lust voor het oog. Bovendien fungeren vloerkleden door hun bijzondere kleuren of dessins steeds vaker als kunstwerk in de ruimte. Ze vormen een eyecatcher waarvan het kleurenpalet de basis vormt voor het hele interieur.

De nieuwste trends in vloerkleden

Een kwalitatief goed vloerkleed zorgt in de eerste plaats voor comfort, warmte en gezelligheid in huis. Zeker hoogpolige kleden voelen aangenaam aan, terwijl ze tegelijk voor een betere akoestiek zorgen. Zeker op parket of laminaat. Hoe dikker het kleed, des te meer resultaat en wooncomfort. Bovendien verbindt het de meubels met elkaar waardoor een bepaalde hoek meer eenheid krijgt. Maar ook een tapijt ‘los’ in de ruimte kan een fantastisch decoratief effect hebben.

Dit seizoen valt er genoeg te kiezen, ook bij woonwinkels als Giga meubel. Juist daarom is het lastig kiezen uit de vele stijlen, kleuren en materialen die je tegenkomt in de nieuwste trends. We hebben de meest aantrekkelijke stijlen voor je op een rijtje gezet.

Vintage vloerkleden

Vintage in je interieur is hot en trendy. Niet alleen in klassieke interieurs, maar juist in moderne, eigentijdse woonstijlen! Logisch dat deze trend zo aanslaat, want een vintage vloerkleed is tijdloos en stijlvol. Het geeft jouw woonkamer de finishing touch die je zoekt. In de juiste kleurstelling sluiten de kleuren perfect aan bij je meubels, maar zorg wel voor voldoende contrast.

Perzisch tapijten

Een perzisch tapijt is al jaren een tijdloos item, dat nu weer volop in the picture is! De van oorsprong klassieke vloerkleden geven vandaag de dag een alternatief statement aan hippe interieurs. Een handgemaakt oosters tapijt is zeker geen alledaagse aankoop, maar wel iets waar je jarenlang plezier van hebt. Bovendien zijn ze in allerlei formaten en dessins verkrijgbaar, waardoor ze in vrijwel elk interieur perfect te combineren zijn.

Grafische prints

De minimalistische trend, het gevolg van een meer bewuste levensstijl, wordt steeds meer zichtbaar in diverse woonstijlen. Dat vertaalt zich in strakke designs. Ook in vloerkleden dringt deze trend door, waardoor grafische prints, abstracte patronen en strakke lijnen een kunstzinnig alternatief bieden. Zoals kleden van Dutchbone Bid, design dat bewijst dat prints en kleuren eruit kunnen springen! Ook Scandinavische kleden in sterke basiskleuren als zwart, antraciet, grijs en wit doen het goed.

Ronde vloerkleden

Ook de trend om ronde vormen toe te passen in je interieur zien we steeds vaker terugkomen. Niet alleen bij vloerkleden, maar ook bij meubilair en accessoires. Door te werken met contrasten, zoals een rechthoekige bank met een rond vloerkleed, ontstaat een speels en ruimtelijk effect. Een trend die geschikt is voor elke woonstijl!

Bloemenprints

Vloerkleden met kleurrijke bloemenprints vormen een andere populaire trend dit jaar. Ze zorgen voor een romantische look, die een chique touch aan je zithoek geeft. Bloemenprints in de nieuwe vintage look zijn prima te combineren met hout en luxe accenten.

Rieten, sisal en jute vloerkleden

Natuurlijke materialen in neutrale tinten geven je inrichting een bijzondere look! Zoals sisal vloerkleden, die vervaardigd worden van de vezels van agave bladeren. De kunststof vezels voor de synthetische look-alikes zijn echter sterker, verkleuren nauwelijks en zijn makkelijker te reinigen. Ideaal voor intensief gebruik in de eethoek of in de speelkamer.

Wollen vloerkleden

De warmte van een wollen vloerkleed is een aangename aanvulling in je woonkamer. Want wol voelt heerlijk aan de voeten, terwijl het voor een behaaglijke uitstraling zorgt. Kies je voor hoog- of laagpolig? De benaming ‘hoogpolig’ geldt voor tapijt met een hogere, lossere ‘pool’, dat het tapijt zijn rijke uitstraling geeft. Perfect te matchen met vrijwel elk interieur, van modern tot landelijk en klassiek.

Een combi van verschillende materialen

Wil je een statement maken in je kamer, ga dan eens voor een gedurfde combinatie. Zo vormt een vloerkleed met een bijzondere mix van materialen of hoog-en laagpolige elementen een kunstzinnig object in je interieur. Sommige design vloerkleden weten een uniek en sensationeel beeld te creëren door het mixen van materialen en patronen.

Mix en match met meerdere vloerkleden

De laatste nieuwe trend ‘layering’ is het stapelen van twee of meer vloerkleden. Door verschillende kleden elkaar een stukje te laten overlappen, creëer je een originele look. Let er wel op dat ze samen een goede combi vormen, bijvoorbeeld door een kleed met een grafische- of bloemenprint te combineren met een effen exemplaar. Met het juiste oog voor design zijn de mogelijkheden eindeloos!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie