Afbeelding
Kantoor aan huis

Verf kopen en een kantoor aan huis inrichten is niet genoeg

29 januari 2021 om 12:57 Partnercontent

De Nederlandse overheid heeft veel aandacht besteed aan het thuiswerken. De overheid wil het liefst dat iedereen vanuit huis werkt in deze periode, tenzij de fysieke aanwezigheid noodzakelijk is, zoals bij een buschauffeur, zo klinkt het op de website. Maar nu is er ook steeds meer aandacht voor de nadelen die verbonden zijn aan het werken vanuit huis. Het is namelijk lang niet voor iedereen even makkelijk om de situatie op een goede manier vorm te geven. Sterker nog, steeds meer mensen hebben fysieke of mentale problemen door het werken vanuit huis.

Alleen verf kopen bij www.verfcompleet.nl/ en een thuiskantoor inrichten is niet genoeg om een gezonde werkplek te creëren. Er is meer nodig, zeker wanneer er veel uren vanuit huis gewerkt worden. Waar kun jij zelf op letten om dit in goede banen te leiden?

Fysiek; voorkom lichamelijke problemen bij het thuiswerken

Fysieke klachten komen steeds vaker voor bij mensen die al langere tijd vanuit werken. Werk jij nog steeds aan de keukentafel, op een verkeerde hoogte en met een keukenstoel die niet geschikt is om 8 uur per dag op te zitten? Dan is het hoog tijd om hier eens werk van te maken. Een goede houding is namelijk van groot belang tijdens het werken.

Wat minstens zo belangrijk is, is regelmatig pauzeren. Daarbij is het niet bedoeling dat je blijft zitten. Sta op, loop een rond, haal de post op, ga boodschappen doen of ga een blokje om. Door te bewegen zorg je ervoor dat je minder klachten krijgt en ook op de langere termijn problemen kunt voorkomen.

Mentaal; draai niet door vanwege het thuiswerken

Op mentaal vlak zien we ook steeds vaker dat mensen klachten krijgen. Vreemd is dat niet. Wanneer we gewend zijn om andere medewerkers dagelijks te spreken, te werken in een vaste omgeving en daaraan gewend zijn, dan kan het mentaal zwaar vallen wanneer dit ineens onderstboven gegooid wordt.

Daar komt nog een achtergrond bij. De meeste mensen zijn begonnen met thuiswerken en dachten op dat moment dat het tijdelijk zou zijn. De tijdelijke aard is vervallen; wanneer het gaat om maanden achter elkaar, dan kan het niet langer tijdelijk genoemd worden. Ook dit heeft gezorgd voor geestelijke problemen.

Wat kun je hieraan doen? Je kunt beginnen door een rustige werkruimte op te zetten. Dus niet aan de keukentafel of de woonkamer, zeker niet wanneer er meer mensen in huis wonen. Daarnaast is het goed om je dagen te plannen, werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden en direct contact op te nemen met een specialist wanneer je het idee hebt dat je mentaal gezien lijdt onder de situatie.

Neem de tijd om dit te regelen

Niemand weet hoelang deze situatie nog aanhoudt. Neem daarom de tijd om thuiswerken in goede banen te leiden. De kans is groot je werkgever hier ook bij kan helpen, dus schroom niet om hem of haar eens een berichtje te sturen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie