Afbeelding
Wandelen in de Ardennen

Activiteiten voor tijdens een tripje naar de Ardennen

2 juli 2020 om 15:24 Partnercontent

De Belgische Ardennen, één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Voor zowel sporters als mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, er is hier voor iedereen wel iets te beleven. Naast de natuur kun je ook gezellige dorpjes en omstreken bezoeken. Het is een relatief goedkope plek voor een vakantie of een aantal dagen weg. Super leuk dus om naartoe te gaan met een klein of groot gezelschap! Wij hebben een aantal originele activiteiten verzameld die je kunt gaan doen tijdens je bezoek aan de Ardennen.

Wandelen
Dit is misschien wel één van de meest bekende activiteiten die je in de Ardennen kunt doen: wandelen! Er zijn tal van wandelroutes beschikbaar door de Ardennen. Je begint bij een startpunt en volgt zo een door jou gekozen route door de bossen, over bruggetjes, langs trappen en vlonderpaden. Je kunt routes kiezen van verschillende afstanden. De standaard route is 6 of 8 kilometer.

Grotten
Veel mensen weten dit niet, maar de Ardennen telt verschillende grotten die toegankelijk gemaakt zijn voor publiek. De meest bekende zijn De Grotten van Han, één van de grootste grottenstelsels in Europa. Tijdens de rondleiding ga je tot zo’n 40 meter onder de grond. In totaal duurt de rondleiding 1,5 uur. Het is een spannende activiteit en ook erg indrukwekkend om te zien.

Kastelen
Voor iedereen die van kastelen houdt: in de Ardennen staan er onwijs veel. Er is zelfs een route uitgestippeld langs de meest populaire kastelen die je gezien moet hebben. In veel kastelen zijn er ook activiteiten te doen. Denk hierbij aan shows met roofvogels, middeleeuwse festivals of speurtochten. Sommige kastelen zijn gerestaureerd en opgebouwd tot een luxe accommodatie, maar er zijn ook nog kastelen te vinden waar slechts onderdelen van over zijn. Deze ruïnes liggen boven op een heuvel, waarbij je prachtig uitzicht hebt.

Groepsaccommodatie
Of je nu met een grote of een kleine groep naar de Ardennen gaat, het is handig als je je van te voren verdiept in het verblijf. Boek op tijd, zodat je voorkomt dat straks alles al vol zit en je niks meer kan vinden. Als je op internet zoekt op groepsaccommodatie Ardennen krijg je verschillende websites, met een groot aanbod aan accommodaties. Hier kun je zelf jouw wensen invullen en opties filteren. Voor iedereen zit er wel iets leuks bij, of je nu houdt van grote boerderijen of een camping, het is allemaal mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie