Zeven turnsters van LONGA Woudenberg in actie bij GymXL in Amersfoort
Zeven turnsters van LONGA Woudenberg in actie bij GymXL in Amersfoort Foto: Fleur van der Wansem

LONGA Woudenberg straalt op podium bij eerste wedstrijd van het seizoen

21 november 2022 om 12:12 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 19 november turnden zeven bovenbouwmeiden hun eerste wedstrijd van het seizoen. We sleepten twee medailles mee naar huis en turnden zeer stabiel. Zo eindigden de turnsters vaak in de top vijf ranking per toestel.

Het begon al vroeg, om acht uur stonden Carlijn Kwakernaak en Brianna Wittenberg klaar met hun haren strak en een grote glimlach. Een sprong waarbij de mond van de jury open viel, zorgde voor een eerste plaats voor Carlijn op dit toestel. Ook turnde ze stabiel op balk en werd tweede op het onderdeel. Op brug was Brianna vooral heel sterk. Ze turnde een strakke oefening en werd vierde op brug. Overall bemachtigde Carlijn een podiumplek. Ze werd tweede van de zesentwintig turnsters in haar poule.

Sterre van der Sloot werd eerste op het onderdeel sprong en brug. Dat zorgde voor een gouden plak en podiumplaats. Eline van Kleef turnde haar eerste wedstrijd met groepsgenoten, werd tweede op vloer en derde op het onderdeel sprong. Helaas nét geen podiumplek, maar een mooie vierde plaats voor haar. Roos van Dijk turnt altijd heel netjes en strak, haar benen gestrekt en armen altijd netjes opzij of omhoog. Op brug werd zij derde, vierde op het onderdeel balk en ook vierde op vloer. Zeer knappe prestatie!

Voor Julia Bos was het na twee jaar weer even wennen om op de wedstrijdvloer te staan. Desondanks maakt ze progressie en ervaart ze weer plezier in de turnsport. Milou van Wijnbergen straalde op elke onderdeel en ook daar spatte het plezier vanaf.

De komende weken gaan we aan de bak met moeilijkere elementen en werken aan de verbeterpunten. Op naar de wedstrijd in januari en februari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie