Wouter Blokhuis legt aan voor een vrije bal
Wouter Blokhuis legt aan voor een vrije bal Pim Veenendaal

Woudenberg verrassend onderuit in Elburg

10 oktober 2022 om 16:06 Overig Deel je nieuws

Het vlaggenschip van Woudenberg mocht wederom afreizen richting het oosten voor een wedstrijd tegen Elburg 1 dit keer. Op papier wellicht geen lastige wedstrijd aangezien Woudenberg op plek 2 van de ranglijst staat en Elburg op plek 7. Desalniettemin begon Woudenberg stroef en waren er veel passfouten in de beginfase. Het eerste doelpunt van Woudenberg kwam pas na 6 minuten uit de handen van Wouter Blokhuis waarmee hij de stand op 1-1 bracht. Het overwicht in de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van Woudenberg, maar dat uitte zich nog niet in doelpunten. Het eerste gaatje van 2 kwam pas na 13 minuten toen Jonatan van den Belt van afstand aanlegde voor de 3-5. De doelpunten bleven schaars in de eerste helft, maar dat weerhield Maaike Timmerman en Herbert van den belt niet om de stand vlak voor rust op 4-8 te zetten. De wedstrijd in Elburg was de eerste helft qua doelpunten nog niet losgebarsten, maar aan de felheid en de beleving lag het zeker niet. Verdedigend gezien had Woudenberg veel over, hopelijk weet Woudenberg de druk in de tweede helft net zo hoog te houden. Dat de punten nog lang niet binnen zijn, bleek aan het begin van de tweede helft. Na 5 minuten spelen was de voorsprong van Woudenberg bijna volledig verdwenen en stond 7-8 op het scorebord. De spanning was volledig terug in de wedstrijd waardoor ook de gemoederen hoog op liepen. Na een gele kaart aan de kant van Woudenberg en Elburg schoot de tegenpartij van afstand raak waardoor er na 7 minuten spelen 9-9 op het scorebord stond. In deze fase van de wedstrijd viel het offensief van Woudenberg  stil wat resulteerde in een voorsprong voor Elburg: 11-9. Met nog 12 minuten te spelen was er werk aan de winkel voor het achttal, maar de doelpunten wilden maar niet vallen voor Woudenberg. Elburg pakte integendeel wel zijn doelpunten mee waardoor de achterstand steeds verder op liep. Met nog 5 minuten te spelen stond Elburg met 13-9 voor en op basis van de tweede helft is dat niet geheel onverdiend. Na een fraaie doorloopbal van Noa van Nieuw-Amerongen en een strafworp van Maaike Timmerman kreeg Woudenberg nieuwe hoop, maar de doelpunten vielen te laat waardoor Woudenberg de wedstrijd met 13-11 verloor. Enigszins verrassend verliest Woudenberg voor het eerst dit seizoen en het is belangrijk dat de spelers zich herpakken voor volgende week wanneer de koploper Oranje Zwart op bezoek komt. De scheidsrechter kreeg aan het einde van de wedstrijd nog een Merci in verband met de week van de scheidsrechter, maar daarmee is al het positieve van deze wedstrijd wel gezegd. Opstaan, evalueren, hard trainen en volgende week aan het thuis publiek laten zien dat Woudenberg nog steeds een Kampioenskandidaat is. Wordt vervolgd.