Afbeelding

Twee keer goud voor turnselectie LONGA Woudenberg

11 april 2022 om 13:21 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 9 april turnden de meisjes van de middenbouw in de leeftijd van 9 jaar en ouder. Drie weken eerder turnden de meisjes boven de dertien jaar. Het meest opvallende van de wedstrijden? Het was na twee jaar pandemie eindelijk tijd voor een turnwedstrijd én de meiden kijken er met veel plezier op terug.

Eerste plek voor LONGA Woudenberg

Carlijn Kwakernaak turnde heel netjes, maakte mooie sprongen over de pegasus en nam een gouden plak mee naar huis. Brianna Wittenberg straalde op vloer, was krachtig op brug en ook zij scoorde uitstekend en ging met een gouden medaille naar huis.

Roos van Dijk turnde haar allereerste wedstrijd en deed dat zelfverzekerd. Eline van Kleef turnde netjes en bemachtigde zelfs een zevende plek op brug. Fleur van der Wansem en Sterre van der Sloot kampten met een blessure en daardoor konden zij niet alle oefeningen meedoen. Ondanks dat, hebben ze gestraald op de wedstrijd. Alle meiden kijken uit naar zaterdag 14 mei. Dan mag de bovenbouw in Amersfoort stralen op vloer, brug, sprong en balk.

Middenbouw turnt eerste wedstrijd na pandemie

Voor Eva de Snoo was het haar eerste wedstrijd, haar haren strak ingevlochten en een beetje zenuwachtig turnde ze op balk, vloer, sprong en brug. Emi Schaap werd zevende op sprong en heeft een mooie handstand en koprol op balk gemaakt. Esmeralda Valieva had schik op vloer en werd op dat onderdeel zesde. Ook Evi de Haar was sterk en eindigde op een mooie vijfde plek bij het onderdeel brug.

Tijdens de laatste wedstrijd kwamen Amé de Ridder, Nienke Zwerink, Benthe van Ginkel, Nina Akkili, Emma Ebbers en Milou van Wijnbergen in actie. Voor alle meisjes was het de eerste keer turnen op vloermuziek. Ze waren een goed team en hebben elkaar tijdens de wedstrijd enorm goed aangemoedigd. Milou eindigde als 9e op vloer, Benthe als 9e op brug en Nina als 9e op sprong.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie