-
- John Haket

Focus4U neemt revanche

20 januari 2020 om 08:56 Nieuws Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen Apollo uit Borne. De uitwedstrijd werd destijds dik verloren (4-0), maar dat lag toen vooral aan de afwezigheid van Wessel Terpstra en Ruben van Holland.

Woudenberg had dus wat recht te zetten. Groot was de schrik dan ook op de dinsdagtraining toen Wessel Terpstra geblesseerd uitviel en het duidelijk werd dat hij zaterdag niet kon spelen.

Aanvaller Tino van der Laan werd klaargestoomd om Wessel te vervangen en dat pakte zeer goed uit.

Daarnaast was Vincent schotanus nog niet als aanvaller beschikbaar en was 2e libero.

Door deze blessures waren Christiaan den Ouden en Bertil van de Vliert uit heren 2 aan de selectie toegevoegd.

Spelverdeler Rik van Schaaik zorgde er direct voor dat Tino goed in de wedstrijd zat en dat leverde meteen punten op. Ook Apollo wist haar punten te scoren, maar na 6-6 bouwde Woudenberg via een sterke serviceserie van Koos Jol van 11-7 en liep zelfs uit naar 20-13. Hierna ging Woudenberg wat slordiger spelen en kon Apollo terugkomen. Vooral passend stond Woudenberg onder druk en werd het nog ongekend spannend en kwam Apollo terug tot 23-22. Daarna rechte Woudenberg haar rug en won nipt met 25-23.

Daarna is het geen wedstrijd meer geworden. Vooral verdedigend stond het als een huis bij Woudenberg. Dat sterke verdedigen en een hoge foutenlast bij de bezoekers zorgde voor ruime setwinsten: 25-13, 25-14 en 25-17een voorsprong op.

Mooie overwinning

“Dit was echt een hele mooie overwinning” glunderde trainer Arnoud Holl na afloop “Het niet meespelen van de normaal veel scorende Wessel Terpstra hebben we goed kunnen opvangen. Spelverdeler Rik van Schaaik moest hierdoor andere keuzes maken en dat pakte zeer goed uit. Hierdoor hebben alle aanvallers naar hartenlust kunnen scoren. Daarnaast deed Tino van der Laan het zeer goed op die positie.

Belangrijk was dat we de hele wedstrijd goed geserveerd hebben en wat vandaag allemaal wel niet van de grond gehaald hebben was ook zeer spectaculair. Door twee keer achter elkaar met 4-0 te winnen stijgen we naar de 5e plaats. Maar de stand is nog steeds vertekend omdat niet iedereen het zelfde aantal wedstrijden gespeeld heeft. Wij lopen 1 wedstrijd achter bij de meeste ploegen. De tegenstander van komende zaterdag, EVV uit Elburg loopt zelfs 4 wedstrijden achter”.

Woudenberg speelt om 18.30 uur in Elburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie