-
- -

Week van de Veiligheid van 7 tot 13 oktober 2019

26 september 2019 om 10:35 Nieuws Deel je nieuws

Dit jaar extra aandacht voor het terugdringen van heling

 

8 op de 10 mensen zouden geen fiets kopen die duidelijk gestolen is, zo blijkt uit onderzoek. Toch komt heling regelmatig voor, ook onder ondernemers. Met alle gevolgen van dien. Want gestolen producten kopen, bezitten en verkopen is strafbaar. Tijdens de Week van de Veiligheid staan brancheorganisaties, gemeenten en politie stil bij de gevolgen van heling en hoe heling voor ondernemers te voorkomen is.

Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit, zoals online overvaltrainingen, gratis veiligheidsscans en themabijeenkomsten. Ook in de provincie Utrecht worden diverse activiteiten georganiseerd. Een actueel en volledig overzicht van de activiteiten in uw provincie is te vinden op www.weekvandeveiligheid.nl. 

Ben jij voorbereid op criminaliteit? Die vraag staat centraal tijdens de Week van de Veiligheid van 7 tot 13 oktober. Het thema van de Week van de Veiligheid is dit jaar heling. Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en altijd het gevolg van andere criminele activiteiten. Gelukkig kunnen ondernemers veel doen om heling te voorkomen. Zo kunnen ze hun waardevolle bedrijfseigendommen registreren in de app Stop Heling. Na diefstal kan de politie geregistreerde producten sneller opsporen en de dief eerder achterhalen. Als ze zelf tweedehands spullen opkopen, kunnen ze vooraf via Stop Heling controleren of deze bij de politie als gestolen geregistreerd staan. Opkopers zijn wettelijk verplicht een inkoopregister bij te houden, waarin ze een omschrijving van het opgekochte goed en de naam en het adres van de aanbieder noteren. Tegenwoordig gebruiken veel ondernemers hiervoor het Digitaal Opkopers Register (DOR) dat gekoppeld is aan de database van Stop Heling. Zodra een gestolen goed wordt opgekocht, ontstaat er een match met Stop Heling en ontvangt de politie automatisch een melding.

Over de Week van de Veiligheid
7 tot 13 oktober is de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling. Tijdens de Week van de Veiligheid wordt ook een vernieuwde versie van de Stop Heling app gelanceerd.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie